Sivas'ta mesleki eğitim toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta mesleki eğitim toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 11:57

Sivas'ta mesleki eğitim toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme Toplantısı, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy başkanlığında yapıldı. 

Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme çalışmaları kapsamında, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile sektör işbirliği içerisinde yapılacak olan etkinliklerin il düzeyinde planlanması ve kurumlar arası işbirliğinin sağlanmasına yönelik; tanıtma ve yöneltme toplantısı yapıldı. Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürleri Malik Erdoğan ve Anakız Yörük, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Geçili ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimini sağlayabilmesi, küresel rekabette yerini alabilmesi ve 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için mesleki ve teknik eğitimin daha verimi hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Altınsoy, "Ülkemizin nitelikli insan gücü ihtiyacı düşünüldüğünde, kaliteli ve teknik eğitime yönelik stratejiler ve politikalar büyük önem kazanmaktadır. Biz eğitimcilerin temel önceliği, mesleki ve teknik eğitimi yerel, ulusal ve uluslararası iş piyasalarının beklentilerine uygun yapılandırarak genç nüfusumuza gerekli bilgi, beceri ve yetkinliği kazandırmaktır. İşte bu amaç doğrultusunda düşünecek olursak; bugün burada tertip edilen istişare toplantısı, mesleki ve teknik eğitimin gelişimi açısından büyük önem arz etmektedir. Çünkü kadim şehir Sivas'ımız coğrafi konum itibariyle ülkemizdeki önemli sanayi kuruluşlarının kavşak noktasındadır. Sanayi yatırımlarında 4'üncü teşvik bölgesinde yer alan ilimiz, pek çok yatırımcının dikkatini çekmekte ve her geçen gün şehrimizde yeni sanayi tesisleri kurulmaktadır. Bize düşen görev ise sanayi sektörünün bel kemiği olan kalifiye eleman ihtiyacını mesleki ve teknik okullar maharetiyle karşılamaktır. Bu hem ilimiz hem de ülkemiz için elzem bir husustur" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!