Sinop'ta FETÖ'den 227 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Sinopta FETÖden 227 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 13:27

Sinop'ta FETÖ'den 227 kişi tutuklandı

Haberin Devamı

İbrahim ASLAN/SİNOP, (DHA) - SİNOP Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, "FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 555 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış olup bunlardan 227 şüpheli tutuklanmış, 230 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştır" dedi.
Sinop'ta 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açıklamalar da bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, şu ana kadar 227 şüphelinin tutuklandığını belirterek, "Sinop il genelinde yürütülmekte olan anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı FETÖ/ PDY Terör Örgütüne Üye Olma suçlarına ilişkin olarak toplamda 555 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış olup bunlardan 227 şüpheli tutuklanmış, 230 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Firari olan 38 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Devam eden soruşturmalar kapsamında 9 şüpheli daha gözaltına alınmıştır" dedi.
Başsavcı Bayar ayrıca IŞİD üyesi olduğu tespit edilen 3 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 2'sinin sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini, 1'inin de gözaltı işlemlerinin sürdüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!