8 kitapla dünya turu

Kimi Anadolu’nun 100 yılı aşkın süredir barındırdığı gizli tarihi zenginliklere, kimisi de Ruanda’dan yağmurun hiç yağmadığı Somali’ye kadar dünyanın keşfedilmeyi bekleyen yerlerine ışık tutuyor... Uzak diyarlara gitmeyi hayal edebileceğiniz, yakın zamanda raflarda yerini alan seyahat kitaplarını derledik.

Haberin Devamı

Gezeceğin Varsa Göreceğin De Var
Serkan Ocak, Hürriyet Seyahat’in Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yayımlanan gezi yazılarını, eğlenceli bir üslupla ‘Gezeceğin Varsa Göreceğin De Var’ kitabında topladı. Hürriyet Kitap etiketiyle raflardaki yerini alan eser Ocak’ın Ruanda, Küba, Dominik, Kırgızistan, İsviçre, İtalya, Fransa, Maldivler, Karadağ, Hindistan, Kenya, Avusturya, Norveç, Yunanistan, Finlandiya gibi 25 ülkede yaşadığı seyahat deneyimi ve maceralardan oluşuyor. Dünyanın keşfedilmeyi bekleyen yerlerinin izini de süren kitabın en ilgi çekici bölümlerinden biri Hindistan’ın en ücra köşesinde, Nagaland Eyaleti’nde ‘kafatası avcılığı’ da yapan Konyak Kabilesi’nin hayatı…

Ayhan Sicimoğlu kitapla ilgili düşüncesini arka kapakta “Enerjisi ve kıvrak ahengiyle Serkan Ocak bu kitapta dünya ile dans ediyor” diye kaleme almış. Ertuğrul Özkök’e göre ise Serkan Ocak, bu çağın Coustea’su... Sayfaları çevirdikçe bolca tarih ve doğa kokan fotoğraflarla başka dünyalara gideceğiniz garanti. Serkan Ocak ise hem seyahatlerini hem de kitabın okuyucuya sunduklarını: “Hayatta insanların kendilerine yapabilecekleri en güzel iyilik seyahat etmek. Ne kadar çok yer görür, ne kadar farklı insan tanırsanız hayata bakışınız da o kadar değişecektir. Bu kitapta dünyanın bilinmeyen noktalarına seyahate meraklı olanlar için ışık tutmaya çalıştım. Bana kalırsa herkes ömründe bir kez buraları görmeli” diye tanımlıyor. Fiyatı: 39 TL.

8 kitapla dünya turu

Haberin Devamı


Mehdi’yi Beklerken
Nedim Gürsel yeni kitabında okuyucuyu İran’da yolculuğa çıkarıyor, sadece turistik gözlemlerini aktarmıyor, sansür ve yasaklarla da hesaplaşıyor. Kitapta Tahran’ın saraylarından İsfahan’ın camilerine, Şiraz’ın gül bahçelerinden Persepolis’in duvar kabartmalarına kadar her şeyi bulabilirsiniz. Ayrıca Gürsel, modern İran edebiyatının önde gelen kısa hikâye yazarı Sadık Hidayet ve şair Füruğ’un hayatlarının da izini sürüyor. Fiyatı: 26 TL.

8 kitapla dünya turu

Haberin Devamı

Çok Gezenti: Şehirler ve İnsanlar
Televizyoncu, yapımcı ve yazar kimlikleriyle bilinen Burak Akkul, Fransa’dan Hong Kong’a kadar 22 farklı ülkeye yaptığı yolculukları mizahi bir dille ‘Çok Gezenti: Şehirler ve İnsanlar’ adlı kitapta topladı. Hürriyet Kitap etiketiyle çıkan eser, şehirlerin demografik yapısından yemek kültürlerine kadar birçok konuda incelemelerden oluşuyor. Bütçe planlaması, konaklamak için tavsiyeler ve ulaşım gibi konular hakkında da bilgiler bulabilirsiniz. Fiyatı: 39 TL.

8 kitapla dünya turu

Sevgili Anadolu
Kültür Bakanlığı yaptığı yıllardan beri Anadolu’da var olan mirasın bütün insanlık tarafından bilinmesi gerektiğini düşünen Ertuğrul Günay, ‘Sevgili Anadolu’ kitabında gazete ve dergilerde aralıklarla kaleme aldığı yazılarını topladı. Doğan Kitap etiketiyle çıkan eser, yaklaşık 100 yıl önce Hattuşaş’tan Almanya’ya götürülmüş Sfenks ve Boğazköy çevresiyle başlıyor. Kitapta müzeler ve müzelerin yapımıyla ilgili hikâyeleri de bulacaksınız. Fiyatı: 27 TL.

8 kitapla dünya turu

Haberin Devamı

Toskana’da Kesişen Hayatlar
Gezgin Arzu Baloğlu “Dünyada en sevdiğim ülke” diye tanımladığı İtalya ile ilgili gezi yazılarını ‘Toskana’da Kesişen Hayatlar’ kitabında topladı. İtalya gezisinde yolları kesişen bir grubun, yaşamlarının ve yeni insanlarla tanışmaları sonucunda ortaya çıkan hikâyelerinin anlatıldığı kitapta, Cenova, Portofino, Cinque Terre ve Toskana detaylı olarak ele alınıyor. Başlık Yayınları’ndan çıkan kitabın fiyatı 22 TL.

8 kitapla dünya turu

İpek Yolu’nda Kervansaray Yolu’
Erdoğan Gümüş, Ali Kılcı ve Gökçe Günel’in kaleme aldığı ‘İpek Yolu’nda Kervansaray Yolu’ kitabında, Anadolu’nun kadim şehirlerinden Kayseri, Nevşehir, Aksaray ve Konya’da yer alan, dönemin beş yıldızlı otelleri olarak kabul edilen kervansaraylar anlatılıyor. Tarihi İpek Yolu üzerindeki kervansarayların turizme ve dünyanın kültür mirasına kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla yazılan kitap, Selçuklu Devleti’nin mirası kervansarayları merak edenler için ilgi çekici. Fiyatı: 24 TL.

8 kitapla dünya turu

Haberin Devamı

Başka Şehirler
Gazeteci Remzi Gökdağ, aralarında Marco Polo, Milan Kundera, Hemingway, Lenin ve Jimi Hendrix gibi 20 ünlü ismin rehberliğinde 20 farklı kenti geziyor. Sayfaları çevirdikçe Alp Dağları’nın büyüleyici yamaçlarından ‘Vahşi Batı’ çöllerine kadar uzanacaksınız. ‘E Yayınları’ etiketiyle raflardaki yerini alan kitabın fiyatı 25 TL.

8 kitapla dünya turu

Einstein Seyahatnamesi: Uzakdoğu-Filistin-İspanya 1922-1923
Kronik Kitap’tan çıkan eser, dünyaca ünlü dâhinin Uzakdoğu, Filistin ve İspanya’ya gerçekleştirdiği yolculuklarda tuttuğu tüm notları eksiksiz biçimde barındırıyor. Kitapta Einstein bilim, felsefe, sanat ve siyaset hakkındaki samimi düşünceleri yer alıyor. Fiyatı: 40 TL.

8 kitapla dünya turu

Yazarın Tüm Yazıları