Sertlik ve agresifliğin sporu: Buz Hokeyi

Güncelleme Tarihi:

Sertlik ve agresifliğin sporu: Buz Hokeyi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 15:53

Erzurum Gençlik Spor Kulübü'nün ABD'li antrenörü McAdam Keith, buz hokeyinde zaman zaman meydana gelen kavgaların, bu spor dalının sert ve agresif oluşundan kaynaklandığını söyledi.

Keith, takımındaki ABD'li sporcular Ryan Strayer ve Brian Dunford ile birlikte Türkiye'deki buz hokeyi sporundaki yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ABD, Kanada ve Finlandiya'da oynanan buz hokeyinin seviyesi ile Türkiye'dekinin kıyaslanmasının mümkün olmadığını bildiren Keith, şunları kaydetti:
“Şu anda Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun büyük bir çabası var. Bu sporu geliştirmek için ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar. Tabii ki, ABD, Finlandiya ve Kanada'da bu spor temel olarak görülüyor. Türkiye'de buz hokeyi yeni başlayan bir spor ama büyük basamaklar katedilmiş. Takımlar kuruluyor, sıkı antrenmanlar yapılıyor. Erzurum'da yapılan tesisler de çok iyi durumda. Antrenmanları çok iyi şartlar altında yapıyoruz. Bu da bir süre sonra beraberinde başarıyı getirecektir.”

Sporcu ihtiyacı

McAdam Keith, Erzurum Gençlik Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı'nın iki yıl önce kurulduğunu ve şu anda profesyonel ligde mücadele ettiğine dikkati çekerek, “Profesyonel ligde mücadele etmek çok zordur. Bir profesyonel ligde mücadele için iki yıl çok kısa bir süre. Buz hokeyini geliştirmek istiyorsak, bizim daha fazla sporcuya ihtiyacımız var” diye konuştu.

Özellikle okullardan genç ve yetenekli sporcuların belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Keith, şöyle devam etti:
“Bizim daha fazla sporcu bulmamız lazım. Şu an için en büyük sorunumuz sporcu eksikliğidir. Erzurum'un genç takımlarından birkaç oyuncu kısa sürede iyi yerlere gelebilecek düzeyde. Türkiye'de buz hokeyini geliştirmemiz için önemli bir nokta da seyircidir. Diğer önemli nokta ise yetenekli genç sporcuların belirlenmesidir.”

Sert ve agresif spor

Tüm sporseverleri buz hokeyi maçlarını izlemeye davet eden Keith, “İnsanlar bir sefer gelir ve bunu izlerlerse, bu sporun sert, agresif ve çok hızlı olduğunu görecekler. Bu sporu izlemekten hoşnut olarak, bu spora aşık olacaklar” iddiasında bulundu.

“Diğer ülkelerde de bu sporda kavgalar sürekli olan bir şeydir. Sürekli sıkı antrenman yapıyorsunuz, buz üzerinde sıkı mücadele ediyorsunuz, bunlar olabilecek şeylerdir” diyen Keith, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buz hokeyi maçlarındaki kavgalar, müsabaka içerisinde olabilecek şeylerdir. Çünkü, bu spor sert ve agresif bir spor dalıdır. Şu anda bizim 2 ABD'li sporcumuz profesyonel liglerden geliyor. Çok güçlü, dayanıklı ve agresifler. Böyle sporcuların elinizde olması lazım. Profesyonel liglerden geldikleri için sertlik doğal karşılanmalı. Çünkü, profesyonel liglerde mücadele üst düzeyde olur. Erzurum'da böyle iki sporcunun olması büyük bir avantaj. İnsanların gelip bu sporcuları izlemeleri lazım. Bu sporculara sahip olmak bir avantajdır.”

Erzurum Gençlik Spor Kulübü'nün ABD'li sporcularından Ryan Strayer ise buz hokeyinin sert ve heyecanlı bir spor dalı olduğunu yineleyerek, “Hafta sonu oynadığımız maç da, hızlı ve agresifti. Takım için mücadele ettik. Buz üzerinde biz bir aile gibiyiz. Böyle şeyler olabilir. Maç esnasında rakip oyuncularla zaman zaman bağrışmalar oluyor. Cumartesi günkü maçta da benzer bir olayın ardından kavga çıktı” diye konuştu.
Brian Dunford da, buz hokeyine Türkiye'de daha fazla ilgi beklediklerini ifade ederek, “Sıkı maçlar oynandığı zaman olası kavga da olağan karşılanmalı” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!