Seçime tek aday girer mi

Ankara Ticaret Odası’ndaki istifa depremini ilk kez hurriyet.com.tr’den duyurduk. Önce yönetim kurulu üyeleri ardından Başkan Salih Bezci istifa etti.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu dün yaptığı açıklamada, "ATO’ya kayyumu en yakın zamanda atayacağız ve kayyum ATO’yu seçime götürecek” dedi.

***

Tekrar önceki güne dönersek... ATO’da yaşananları ‘perşembenin gelişi çarşambadan bellidir’ sözü özetliyor.
15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından ATO’daki bazı yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ‘FETÖ’nün finansal ayağını oluşturmakla’ suçlandı.
ATO Başkanı Bezci 15 Temmuz’un sonrası bir kaç kez, ‘FETÖ bağlantısı olanlar istifa etsin’ demişse de kayda değer bir istifa furyası yaşanmadı.

***

ATO Yönetim Kurulu Üyesi ve GİMAT Başkanı Recai Kesimal’ın geçtiğimiz ay yaptığı, ‘FETÖ’cüler istifa etmiyorsa hepimiz istifa edelim’ çağrısı bugünlerin habercisi gibiydi.
ATO’daki bu karışıklığa, Osman Gökçek’in adaylık iddiaları da eklenince, önceki gün yaşananlar kaçınılmaz hale geldi.

* * *

Haberin Devamı

“Bundan sonra ne olacak?” sorusuna gelince...
30 gün içinde yeniden seçim yapılacak ve ATO Meclis üyeleri yeni başkanını seçecek.
ATO’da şu an için aday olacağını açıklayan tek isim Osman Gökçek. Gökçek’in basına kapalı gerçekleşen ATO Meclisi’nde yaptığı konuşmada, ‘9 ay sonra seçim var. 9 aylık süre benim karnem olsun’ diyerek tüm meclis üyelerinden destek istedi.
Sinan Aygün, Barış Aydın ve Mehmet Yiğiner’in ATO başkan adaylığı için ismi geçse de, Gökçek’in aday olduğu bir seçimde bu ihtimal olası gözükmüyor.

KİLİT DERYAL GRUBU 

ATO’daki son seçimde Salih Bezci 108, Mustafa Deryal 73 oy almıştı.
Deryal’den yana esen rüzgar o dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de etkisiyle Bezci’ye dönmüş, seçimin kaderi ‘son gece’ değişmişti.
ATO kulislerinde konuşulan en güçlü ihtimal şöyle: “ATO’da çoğu meclis üyesi bireysel hareket ediyor. Ekip olarak hareket eden sadece Mustafa Deryal grubu var. Eğer onlar da Osman Gökçek’in adaylığına sıcak bakarsa, Gökçek’in seçime tek aday girmesi sürpriz olmaz.”

Yazarın Tüm Yazıları