SDÜ Rektörü Çarıkçı: 307 personel açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

SDÜ Rektörü Çarıkçı: 307 personel açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 12:28

SDÜ Rektörü Çarıkçı: 307 personel açığa alındı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, FETÖ soruşturması kapsamında u ana kadar 307 akademik ve idari personelin açığa alındığını söyledi.

Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, FETÖ soruşturması kapsamında üniversitede suçlu-suçsuz ayrımı konusunda çok dikkatli çalıştıklarını belirtti. Göreve geldikten sonra 15 Temmuz darbe girişiminden çok daha önce bu kapsamdaki çalışmaları başlattığını kaydeden Prof. Dr. Çarıkçı, "Soruşturma kapsamında şu anda kadar üniversitede 307 akademik ve idari personel açığa alındı. Kimse bizden FETÖ'cülere merhamet göstermemizi istemesin. Ama adaletli olacağız, adil olacağız" dedi.

Prof. Dr. Çarıkçı, şunları kaydetti:

"Bir kısmının soruşturmaları başladı, bir kısmıyla ilgili soruşturmalar daha derine inerek incelendi. Akademik personelle ilgili son kararı YÖK verecek. İdari personelle ilgili kararlar tahmin ediyorum üniversite yönetim kurulunda verilecek. Suçlu-suçsuz ayrımı noktasında çok dikkatliyiz. Bu süreçte FETÖ'cülere merhamet olmaz. Fakat adalet mutlaka olacak. Adil olmak zorundayız. Bir kişinin yanlışlıkla meslek hayatının bitmesine sebebiyet vermek, boynuna FETÖ'cü prangası vurmak, hain muamelesi görmesi çok ağır bir şey."

SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ

Prof. Dr. Çarıkçı, açığa alınmalar nedeniyle sorun yaşanmaması için çalışma yaptıklarını söyledi. Gerek eğitim- öğretim hizmetleri gerekse hastane hizmetleri noktasında eksiklik olmaması için bölüm başkanları ve dekanlarla görüştüklerini ifade eden Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, "Hesaplar yapıldı, planlar oluşturuldu. Sorun olmayacak. YÖK bu noktada destek verecek. Eksik olduğumuz alanlarda kadro konusunda önümüzü açacak çalışmalar yapılacak. Bizim açımızdan önümüzdeki 1 yıl için hiçbir sıkıntı yaşanmayacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!