Savcı adliye çalışanlarına 15'er yıla kadar hapis istedi

Güncelleme Tarihi:

Savcı adliye çalışanlarına 15er yıla kadar hapis istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 11:33

Savcı adliye çalışanlarına 15'er yıla kadar hapis istedi

Haberin Devamı

 

Ümit TÜRK / İSTANBUL, (DHA) ADLİYE çalışanlarının Bylock davasında mütalaa veren savcı, "Bylock"u kullandıkları iddiasıyla 9 adliye çalışanı hakkında, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep etti. İtirafçı olan iki kişi hakkında ise etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını istedi. 
İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 7 tutuklu sanık ile 4 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan cumhuriyet savcısı, davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.
Mütalaada, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "Bylock"u kullandıkları iddiasıyla 9'u adliye çalışanı ikisi de bu kişilerden sorumlu oldukları ileri sürülen 11 kişi hakkında dava açıldığı hatırlatıldı. Savcı, 9 kişi hakkında "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep etti. İtirafçı olan iki kişi hakkında ise etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak ceza verilmesini istedi. TCK 221/4 maddesi gereğince, itirafçı olan bu kişilerin de 2,5 yıldan 11'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. 
Duruşma, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunmak için ertelendi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!