Sanık Tuğamiral Kızılelma kendini benzinciye benzetti (3)

Güncelleme Tarihi:

Sanık Tuğamiral Kızılelma kendini benzinciye benzetti (3)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 18:48

Sanık Tuğamiral Kızılelma kendini benzinciye benzetti (3)

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN AVUKATI KONUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari, 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 şüphelinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Halit Çokan, sanıklar Davut Uçum ve Gökhan Güçlü'nün avukatı Deniz Akbulut'un tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Avukat Halit Çokan, "Deniz Akbulut, sanıkların müdafiliğini savunmasını yaptığı için değil, FETÖ'nün sivil imamına kuryelik yaptığı iddiası ve ByLock kullandığı için tutuklanmıştır" dedi.
HELİKOPTER TEKNİSYENİ SAVUNMA YAPTI
Tekrar başlanan duruşmada ise helikopter teknisyenlerinden Murat Gösterit savunmasını yaptı. Çiğli'de yaşananları anlatan Murat Gösterit, "Zeki Göçmen, Haydar Murat Özden ve bana telefonlarımızı kapatmasızı istedi. Bu bana anormal gelmedi, daha önce de bu tür uyarılar geliyordu. Burada Zeki Albay'a 'Uçuşla ilgili bilgi vermediniz' dedim. O da bana 'Emirleri yapıyoruz' dedi. Bunun üzerine ben de 'Komutanım yanlış bir yapmıyoruz değil mi?' diye sordum. Zeki Albay da bana 'Murat sen ne diyorsun, kulaklığını çıkar komutanına ver' dedi. Bu sırada Gökhan Şahin Sönmezateş, yanımıza geldi ve 'Ne oluyor' diye sordu. Aynı soruyu ona da sordum. O da 'Yanlış bir şey yok. Komutanların dediğini yapıyoruz. Endişelenecek bir şey yok' diyince rahatladım" dedi.
Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise sanık Murat Gösterit'e, "Yanlış bir şey mi yapıyoruz demişsin. Neden bu soruyu sorma ihtiyacı duydun?' dedi. Bu soruya Murat Gösterit de "Bir planlama var ve bize bilgi verilmiyor. Ben de askeri personelim benim bilmemde ne sakınca olabilir ki, neden söylemiyor. Bu durumu doğru soru, yanlış üslup diye niteliyorum" yanıtını vedi.
Marmaris'e suikast timini bıraktıktan sonra Imsık üssünde, kendilerine yakıt verilmemesi üzerine Albay Zeki Göçmen'in kendilerine yakıt koymayı bilip bilmedikleri yönünde soru sorduğunu da anlatan Murat Gösterit, "Yakıt ikmalini uzmanların yapması gerekir dedik. Bunun üzerine Zeki Albay'da 'Tamam o zaman' dedi. Bir süre sonra aynı yere Sikorsky geldi. 'İzmir'e dönüyoruz' dediler. Biz de o helikoptere geçtik. İzmir'e gittik. Bize kimse ülkede olanları anlatmadı. Çiğli'de indikten sonra yanımıza gelip bize gözaltına alacaklarını ve polise teslim edeceklerini söylediler. Ben de telefonumdan dayımı aradım. 'Darbe olmuş, bizi bir işe karıştırdılar, bizi polise teslim edeceklermiş' dedim. Sonra da telefonla konuşturmadılar bizi polise teslim ettiler" dedi.
Kendi yakınlarında da darbeye direndiği için gazi olanlarını bulunduğunu ifade eden Murat Gösterit, "Ne darbeciyim ne de FETÖ'cüyüm" dedi.
Murat Gösterit'in ifadesini tamamlamasından sonra Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!