Sanayicide ‘paramı alamazsam’ endişesi

Güncelleme Tarihi:

Sanayicide ‘paramı alamazsam’ endişesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 15:25

Ankaralı sanayicinin “İş yaptığım kişi veya sanayici FETÖ’cü çıkarsa ben sonra paramı nasıl alacağım” telaşında olduğunu söyleyen ASO Başkanı Özdebir, “İsmi gizli tutulan 7 kişilik tahkikat kurulu ile FETÖ’cü sanayici varsa tespit edilecek. Bu mikroplardan bir an önce kurtulmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Ankaralı sanayicinin endişe duyduğunu belirterek, sanayicinin “İş yaptığım kişi veya sanayici FETÖ’cü çıkarsa ben sonra paramı nasıl alacağım” telaşında olduğunu söyledi. Bu endişenin önüne geçmek, esnafın rahat bir nefes almasını sağlamak ve varsa FETÖ’ye finansman sağlayanlara yönelik oda bünyesinde 7 kişilik bir tahkikat kurulu oluşturduklarını kaydeden Özdebir, şu bilgileri paylaştı:

8 BİN ÜYE İNCELENECEK

“Yaptığımız toplantılarda sanayicilerimiz ticaretteki endişelerini anlatırken ‘Benim iş yaptığım kişi FETÖ'cü çıkarsa, ben paramı hakkımı nasıl alırım’ endişesini dile getiriyordu. Biz de temiz sanayicimizin mağdur olmaması için 7 kişilik bir tahkikat kurulu oluşturduk. Bu kurul önce oda içerisinden başlayacağı çalışmaları sonra üyelerimizle devam ettirecek. ASO’nun 8 bin üyesi var, kurulumuz varsa bu işe bulaşanları tespit edecek.

Haberin Devamı

KURUL ÜYELERİNİN İSMİ GİZLİ

Hem hedef olmasınlar hem de adil bir çalışma yürütsünler diye tahkikat kurulunun üyelerinin ismini gizli tutuyoruz. Hareket noktamız ülkemize kasteden bu örgütü bir an evvel temizlemek, finans kaynaklarını kesmek. İş dünyası içindeki bu temizlik çok hızlı ve hassasiyetle yapılmalı.

MİKROPLARDAN KURTULMAMIZ LAZIM

Bir ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz, bir an önce bu mikroplardan kurtulmamız lazım. Savcılarımızla da görüştük, savcılarımız bu tür ihbarları inceliyorlar, gerekli soruşturmaları yapıyorlar, bağlantı varsa hukuki işlemi başlatıyorlar. Devletimizin bu konudaki çalışmaları da gerekli hassasiyetle bunu gerçekleştirdiğine inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!