Şampiyon belediyeci

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon belediyeci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rakipleri, 10 milyarları bulan servetlerin içinde yüzerken, 350 milyon liralık aylık gelirle Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan sporcumuz sitemli konuştu.

FİNLANDİYA'nın Tampere kentinde yapılan Avrupa Boks Şampiyonası'nda 67 kiloda şampiyon olarak Türkiye'ye altın madalya kazandıran üç boksörden biri olan Trabzon Belediyesporlu Bülent Ulusoy, bir çok olanaksızlığa rağmen zor olanı başardı. Trabzon'a dönüşünde krallar gibi karşılanan Ulusoy, rakipleri 10 milyarlar bulan servetin içinde yüzerken, 350 milyon liralık aylık gelirle zirveye çıktı.

Cemal Kamacı'nın 1974 yılında Avrupa Şampiyonu olmasından ardından Trabzon'a aynı mutluluğu tam 26 yıl sonra yaşatan Bülent Ulusoy, Trabzon Belediyesinde işçi olarak çalışıyor gözüküyor. Belediye'nin sahip çıkmasıyla işsiz olmaktan kurtulan Ulusoy, ‘‘Buna da şükür. Bu destekle ayaktayım’’ dedi ve şunları söyledi:

HEDEF SYDNEY

Türkiye'de amatör sporcuya verilen değerin az olduğunu söyleyen Bülent Ulusoy, ‘‘Belediye'den aldığım maaşa da şükrediyorum. Çünkü bir çok boksör arkadaşımın bu imkanının olmadığını da biliyorum’’ dedi. Ulusoy, Avrupa şampiyonluğunun, hedeflerinden biri olduğunu da vurgulayarak, ‘‘İlk hedefime ulaştım. Şimdi Sidney'de yapılacak olan Olimpiyatları bekliyorum’’ diye konuştu.

Belediyespor' boksörü olan Bülent Ulusoy'a bir daire sözü verildi. Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan, Bülent'in başarılarıyla gururlandıklarını dile getirdi.

Hepimizin gururu

Avrupa Şampiyonu Bülent Ulusoy'un annesi Türkan ve babası Murat Ulusoy, oğullarıyla gurur duyduklarını söylediler. Anne ve baba Ulusoy'lar, ‘‘Oğlumuz her açıdan mükemmeldir. İyi bir evlattır. Bülent bizim olduğu kadar, artık Türkiye'nin de gururudur’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!