Sakarya Valiliği'nden Adil Öksüz açıklaması: Kaçabilecegi güzergahlarda tedbirler alındı

Güncelleme Tarihi:

Sakarya Valiliğinden Adil Öksüz açıklaması: Kaçabilecegi güzergahlarda tedbirler alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 16:09

Sakarya Valiliği'nden Adil Öksüz açıklaması: Kaçabilecegi güzergahlarda tedbirler alındı

Haberin Devamı

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA) - SAKARYA Valiliği, darbe girişiminin ardından Akıncı Hava Üssü'nde yakalanıp çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan Adil Öksüz'ün yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Firari Adil Öksüz'ün saklanabileceği değerlendirilen yerlerde gerekli aramalar yapılmış, kaçabileceği güzergahlarda tedbirler alınarak hareket kabiliyeti engellenmiştir" açıklamasında bulundu.
Sakarya Valiliği darbe girişiminin ardından Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra serbest bırakılan ve 'Hava Kuvvetleri imamı' olduğu belirtilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında yazılı açıklamada bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi ve yöneticisi Adil Öksüz'ün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 16 Temmuz tarihinde yakalanarak gözaltına alındığı, soruşturma kapsamında 18 Temmuz 2016 tarihinde Ankara'da çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı belirtilerek, şu açıklamada bulunuldu:
"Müteakiben, şahıs hakkında 'Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme', 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme', 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme Suçunun Beraberinde Başka Suç İşleme', ve 'Bir Suçu Gizlemek veya Başka Bir Suçun Delillerini Gizlemek ya da Yakalanmamak Amacıyla Öldürme' suçlarından Ankara Batı 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği'nce 19 Temmuz tarihinde yakalama kararı çıkartılmıştır. Şahsın yakalanabilmesi için istihbarat unsurlarına ilave olarak, sivil ve resmi personel farklı noktalarda görevlendirilmiştir. Hakkında yakalama kararı çıkartılmasından sonra, firari Adil Öksüz'ün saklanabileceği değerlendirilen yerlerde gerekli aramalar yapılmış, kaçabileceği güzergahlarda tedbirler alınarak hareket kabiliyeti engellenmiştir."
33 ADRESTE ARAMA YAPILDI
Öksüz'ün yakalanabilmesi için çalışmalarının aralıksız sürdüğüne dikkat çekilerek, şu açıklamada bulunuldu:
"Bu süreçte ağırlıklı olarak Akyazı bölgesinden olmak üzere 97 adet ihbar alınmış olup, bu ihbarlara İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş, istihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince koordineli olarak 226 adet faaliyet planlanarak icra edilmiştir. İcra edilen bu faaliyetler esnasında 33 farklı adreste arama yapılmış, 15 yayla, 124 yayla evi ve ormanlık alan içinde barınmaya müsait alan kontrol edilerek aranmış, bu esnada 839 şahıs ile mülakat yapılmıştır. Dikkatli ve duyarlı vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar titizlikle değerlendirilerek, milletimizin birliğine kast etmiş olan hainlere, hak ettikleri cezanın verilebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri koordineli olarak hassasiyetle çalışmalarına devam etmektedir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!