Ülser hastaları Ramazan’da nasıl beslenmeli

Güncelleme Tarihi:

Ülser hastaları Ramazan’da nasıl beslenmeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 09:54

Prof.Dr. Osman Müftüoğlu'nun yazısı...


n İftar sonrası yatana kadar geçen sürede, asitli besinleri içermeyen ara öğün tüketmeyi ihmal etmeyin. Bu besinlerin aşırı sıcak veya aşırı soğuk olmamasına özen gösterin.

n Sirkeli veya limonlu salata, turunçgillerden oluşan meyve suyu, kola veya gazoz gibi asitli besinlerin, uzun süredir boş olan ve asit miktarı artmış, sindirim sisteminize zarar vereceğini unutmayın. Bu besinler ile orucunuzu açmayın.

n Dışarıda tüketilecek iftar mönülerinde, yemeklerini sıvıyağ (mümkünse zeytinyağı ile) yapan güvenilir lokantaları tercih edin.

n Kebap, lahmacun, köfte vb içerisine ne girdiğinde emin olmadığınız karışık et ürünleri ile orucunuzu açmayın.

n Acılı, baharatlı besinleri tercih etmeyin.

n Gün boyu susuz kalan vücudunuzun sıvı ihtiyacını mutlaka karşılayın.

n Yemekler ile birlikte sıvı almayın. Yemeklerde 15-20 dk sonrasında sıvı alabilirsiniz. İftar sonrasında sıklıkla içilen çay veya kahve için 1-2 saat kadar bekleyin. Bu içeceklerin boza ya da koyu kahve gibi koyu kıvamlı olmamasına dikkat edin. Açık çay veya kahve veya ıhlamur, rezene, adaçayı gibi bitki çaylarını tercih edebilirsiniz.

n Pişirme yöntemi olarak, kızartma veya kavurma ile yapılan besinleri tercih etmeyin. Izgara, fırın, haşlama veya buharda pişirilmiş besinleri rahatça tüketebilirsiniz.

PROF.DR. OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!