Güncelleme Tarihi:
SORU
25 yaşındayım.iki ay önce adet düzensizliği nedeniyle hastaneye gittim.daha önce kesinlikle böyle br sorunla karşılaşmamıştım.horman testinde bende şeker çıktığını söylediler ve glucophage adlı antidiabetik hap kullanmaya başladım. ancak adet düzensizliğim hala aynı durumda. ayrıca ilaç vucudumu çok yıprattı sürekli mide bulantısı yaşadım. ve sol kolumda parmaklarımda uyuşma oluyor hissedemiyorum. nasıl bir tedavi uygulanmalı? kalp ile şeker hastalığı arasında nasıl bir bağlantı var? teşekkürler
CEVAP
Bahsettiginiz yakinmalar endokrinolojik bir rahatsizlik belirtisidir. Bu nedenle, size saglikli oneri verebilmemiz icin oncelikle bir endokrinoloji uzmani ile gorusmenizde fayda olacaktir.
SORU
iyi günler benim iki göğsümde de 4 yıldır kistler var. meme başından 3 senedir koyu akıntı geliyor,25 yaşındayım kontrol yaptırıyordu. son kontrolde ca 15-3 değeri, WBC, MCH, NE, lökosit, dansite değerleri yüksek çıktı. sürekli ateşim var, akıntı devam ediyor , ne yapmam gerekiyor, korkularım var bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
CEVAP
Memeye metastazlar, meme malignitelerinin % 1-2 sini oluşturur . Mammografik görünümleri fibroadenoma benzeyen iyi sınırlı bir kitle şeklinde olabilir. Memeye en sık karşı memeden, lenfoma, melanom, yumuşak doku sarkomları, granülositik sarkoma , akciğer bronş karsinomu , mide, prostat, over ve serviks malignitelerinin metastazları görülür . Daha az sıklıkla memeye metastatik tranzisyonel hücreli karsinoma metastazı bildirilmiştir Metastazlar en sık soliter ve düzensiz konturlu kitleler şeklinde görülür. Memeye metastazların % 85’ i soliter ve unilateraldir, mammografide metastazlar yuvarlak, multiple, düzensiz kenarlı kitleler şeklinde izlenirler. Ultrasonografide multiple hipoekoik solid kitleler görülür. Meme kanserlerinin kendi metastazları ise sıklıkla, akciğer, karaciğer, kemik, plevra, sürrenal ve böbreklere olmaktadır. Daha az sıklıkla metastazlar dalak, pankreas, over, beyin, temporal kemik ve tiroidde izlenmektedir
SORU
merhaba benim rahatsizligim vucudumgaki tum killar dokuluyo (sacim kasim kiprigim gogus killarim bacak killarim) ve vucudumda zaman zaman yanmalar hissediyorum atesimi olctugumde 36 ila 36.5 arasi degisiyor fakat vucudum cok sicak esim vucuduma dikununca sicakligi hissediyor bi de kendimi daima halsiz yorgun bitkin hissediyorum 1 senedir sikayetim var uzun zamandir hic ilac kullanmadim yasim 26 ve yaklasik 4 aydir calismiyorum calistigim brans soforluk ilginiz icin simdiden tesekkurler.
CEVAP
Verdiginiz mevcut bilgilerle size saglikli yanit verebilmemiz mumkun degildir. Durumunuzun tespit edilmesi ve saglikli oneriler icin en uygun zamanda bir ic hastaliklari uzmani ile muayene amacli gorusmek uzere randevu almalisiniz.
SORU
Ellerimin ara ara şiştiğini görüyorum bunun nedeni nedir?teşekkkür ederim
CEVAP
Vücutta anormal miktarda su toplanmasıdır. Kalp, damar ve böbrek hastalıklarının bir belirtisi olabildiği gibi bazı alerjik durumlarda ve beyin travmalarında ciddi sonuçlar doğurabilir.Ödemin farklı tipleri bulunmaktadır.Ödem hastalığa göre vücudun belirli bölgelerinde olmaktadır.Tedavisinde öncelik hastalığı ve hastalığı meydana getiren etkenleri ortadan kaldırmaktır,daha sonra veya beraber ödem çözücü ilaçlar kullanılabilir.Ödem çözücü ilaçlar genelde idrar söktürücülerdir.bazı durumlarda ödem cerrahi olarak da çıkarılabilir.
SORU
Merhabalar öncelikle teşekkür ederim.Benim sorum annemim göğsünde bir kitle var acı hissetmiyorumm diyor.ama ara ara acı hissdiyor.sadece bakınca elime geliyo diyor.yaşı 41.sizce normalmi doğum yaptığında iki göğüsünden de ameliyat geçirmiş 15 20 sene önce. doktora da gitmek istemiyor.şimdiden teşekkür ederimm..bizi aydınlattığınız için...
CEVAP
Meme kistlerinin kanser olduğunun belirlenmesi durumunda kistle birlikte memenin bir bölümü çıkarılabilir. Memenin bir bölümü çıkarıldıktan sonra koltuk altı lenf bezleri de alınır. Sonuca göre kemoterapi ve radyoterapiyle tedaviye devam edilir. Eğer kanserli doku 2 santimetreden büyükse ve meme dokusu dışına taşmışsa memenin tümü, hatta altındaki adale dokusu ile birlikte alınır, koltuk altı lenf düğümleri çıkarılır. Yine kemoterapi ve radyoterapi yapılır.
SORU
18 yıldır küme tipi başağrısı hastasıyım.en son kortizon ve oksijen tedavisi denendi ancak sonuç vermedi.Gamma knife yönteminin etkili olduğu bilgisine internet üzerinden takip ettiğim yabancı yayınlar aracılığı ile ulaştım.Bu uygulama bursa acıbadem hastanesinde uygulanıyor mu. etkiliği hakkında aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler
CEVAP
Bazı insanlar hem migren ağrılarından hem de kronik gerilim tipi baş ağrılarından şikayetçi olmaktadır. Bu "karma" baş ağrısı türünün teşhisi ve tedavisi zor olabilir. Sizin yaşadığınız belirtiler tabloda varsa bu konuyu doktorunuza gittiğinizde gündeme getirmeyi unutmayın.
SORU
Gecen yazdan almıs oldugum 5 kiloyu bütün cabalarıma ragmen veremiyorum az yiyip daha fazla kalori yakmak icin egzersiz yapiyorum ama bir türlü veremiyorum
CEVAP
Öncelikle yavaş ve az miktarda başlayın. Egzersize başlamanızın birinci haftasında şampiyon olmanıza neden yoktur. Önemli olan yaşam tarzınızda bir değişiklik sağlamanızdır; bir spor kulübüne üye olmanız değil. Bir spor ve sağlık kulübüne üye olmak sizin için uygun ve eğlenceli olacaksa yapın. Eğer, değilse, parkta yürümek, bisiklete binmek, yüzmek, aerobik yapmak gibi aktivitelerden haftada üç veya beş defa hangisini yapmaktan hoşlanacağınızı düşünün. Sıkılmanızı önlemek için haftadan haftaya ayırdığınız zamanı değiştirebilirsiniz. Egzersiz planınızı yaparken hedefiniz haftada üç-dört gün 30-40 dakikalık bir aerobik seansına zaman ayırmak olmalıdır.
SORU
Çocuk sahibi olmak istiyoruz neler yapmamız gerekiyor? nelere dikkat etmeliyiz? teşekkürler iyi çalışmalar
CEVAP
İnfertilite tedavisinden önce gebe kalamamaya yol açan sebep ortaya konulmalıdır. Eğer sebep anatomik bir bozukluk ise (doğuştan anomaliler, tüplerdeki tıkanıklık vb.) ve cerrahi tedavisi mümkünse, cerrahi tedavi uygulanmalıdır. Çoğul gebelik olasılığı, yumurtlamayı uyaran tüm tedavi şekillerinde artmıştır (Medikal: ilaçlarla yapılan tedavi). Medikal tedavi basamakları, hastanın özelliklerine göre sırasıyla uygulanır:
SORU
İyi günler ben 37 yaşında bir bayanım göz altlrımdaki morluk bi türlü geçmiyor.kozmetik ürün kullanmam da fayda etmedi. bu arada çok farklı ürün kullandım. ayrıca koltuk altlarımda ve genital bölgedede koyulaşma meyfdana geldi.ve beni çok rahatsız ediyor. koyulaşma özellikle ikinci doğumda başladı ve 4 yıl olmasına rağmen devam ediyor.bu tür sorunların karaciğerle bir bağlantısı olabilirmi okuduğum kaynaklarda tam bilgi edinmemei sağlamadı teşekkür ederim.
CEVAP
Goz alti morluklari ile karaciger hastaligi arasindan direkt olarak iliski kurmak dogru olmayacaktir. Bir ic hastaliklari uzmaninin detayli tetkik ve muayene surecinin ardindan karacigerin sagligi degerlendirilebilir.
SORU
Göz altı şişliklerini gideren en etkili bir krem vb. türü varmıdır varsa nerelerden bulabilirim
CEVAP
Sizi muayene etmeden, tanimadan ve bulgularinizi degerlendirmeden herhangi bir ilac onermek soz konusu degildir. Size faydadan ziyade zarari dokunabilir.