Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2013 17:35
Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, tuz kullanımının otobağışıklık sistemi hastalıklarının son zamanlardaki artışından sorumlu olabileceğini ortaya çıkardı.
Yale ve Harvard Üniversitesi uzmanlarının, MS hastalığı gibi, son dönemdeki otobağışıklık sistemi hastalıklarındaki artışı inceledikleri çalışmada; fast food yiyeceklerin, bağışıklık sistemi tarafından hastalıklara cevap vermesi için harekete geçirilen, ancak otobağışıklık hastalıklarında sağlıklı hücreye saldıran enflamatuar hücrelerinin artmasına neden olduğu gözlemlendi. Nature dergisinin Mart sayısında yayımlanan çalışma kapsamında, fareler üzerinde yapılan deneyler, tuzun farelerde patojenik bağışıklık sisteminden gelen yanıtları kötüleştirebileceğini ortaya koydu.