Güncelleme Tarihi:
DENETİMİ ÇOK ZOR |
İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör, daha önce Çin’de üretilen sahte ilaçlar ve özellikle zayıflama ilaçları gibi besin desteği adı altında satılan ilaçlarla ilgili olarak hürriyet.com.tr okuyucularını uyarmıştı. Güngör; bu ilaçların Türkiye'ye de girebildiğini, internetten satılan ilaçların denetiminin çok zor yapıldığını belirtti. "İnternet üzerinden dünya kadar satışlar yapılıyor, yurtdışı bağlantılı satışlar yapılıyor. Hostingi yurtdışından alıp, siteyi burada açabiliyorlar. Envai çeşit yol var bunu yapmak için. Birçok yerden giriş yapılabilir. Bu tür satışlar bizim de sıkıntılı olduğumuz bir konu. Bir düzenleme yapılması gerekiyor bu konuyla ilgili. Radyolardan birçok ürün neredeyse bedavaya satılıyor. Televizyon ve internette aynı şekilde. Bu ürünlerin kaynağını bilemiyoruz." dedi. |
Cumhuriyet Savcılığı, genç kadının cenazesini otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından, Gülmez'in cenazesinin Balıkesir'de toprağa verileceği bildirildi.
Balıkesir'de bir güvenlik şirketinin ortağı olan Nilüfer Gülmez (35), zayıflama hapı kullandıktan sonra kalp çarpıntısı ve mide bulantısı sebebiyle Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ve yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.
SAĞLIK BAKANLIĞI DAHA ÖNCE UYARI YAPMIŞTI
Daha önce Sağlık Bakanlığı, kullanılan ürün hakkında, “Bu ürünlerin pestisit artığı, ağır metal, aflatoksin gibi içerikler açısından gerekli testlerden geçmiş olması, stabilitesini almış olması gereklidir. Bu ve bunun gibi birçok işlemin yapılıp gerçekten bitkisel ilaç onayının alınabileceği tek kurum da Sağlık Bakanlığı'dır” açıklamasını yapmıştı.
İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise kullanılan hapla aynı seri numaradaki kutuların Balıkesir'deki eczaneler ve diğer satış noktalarından toplayarak, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'ne göndermişti.