Sağlık Müdürlüğü'nden kan bağışı kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Müdürlüğünden kan bağışı kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 12:21

Sağlık Müdürlüğü'nden kan bağışı kampanyası

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) - İL Sağlık Müdürlüğü 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kampanyaya, İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İbrahim Özcan, sağlık çalışanları ve vatandaşlara katıldı. Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, "15 Temmuz 2016 gecesi güzel ülkemize ve demokrasimize yönelik FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain saldırılar sonucunda 2 binin üzerinde vatandaşımız yaralanmış, 249 vatandaşımız ise şehit olmuştur. Böylesi elim ve hain bir saldırının gerçekleştiği bu kara gecede ilimizde de gerekli sağlık tedbirleri alınmış ve herhangi bir üzücü olayla karşılaşma ihtimaline karşın tüm sağlık personelimiz teyakkuz halinde görevlerini yerine getirmişlerdir" ifadelerini kullandı.
Darbe girişiminin yaşandığı gece meydanlarda toplandıklarını belirten Kılıç, "Kalkışma sonrası Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara davet etmesiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan halkımız için sağlık tedbirleri almak üzere 3 adet acil yardım ambulansı, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kalkışmayı takip eden günlerde de gerçekleşen demokrasi nöbetlerinde 3 acil yardım ambulansı, 1 motorize 112 ekibi ve 1 UMKE timi görevlendirilmiş, ayrıca kurulan UMKE çadırında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza gerekli sağlık hizmeti verilmiştir" şeklinde konuştu.
Kan bağışı kampanyasına değinen Kılıç, "Organ bağışı ve kan bağışı konularında halkımızı bilgilendirmeye ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını almak üzere gün boyu hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

FOTOLU  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!