Rüzgar için umut arıyor

Güncelleme Tarihi:

Rüzgar için umut arıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 15:09

Kalp kulakçığı ile karıncık arasındaki kapak yapıları sorunlu olan 3,5 yaşındaki oğlu Rüzgar için yetkililerden yardım bekleyen Sevcan Poyraz, “Doktorlar her zaman yaşamayacak gözüyle baktılar Rüzgarıma. Ben inanıyorum Rüzgar için mutlaka bir umut vardır” dedi.

Haberin Devamı

Doktorların “Doğum gerçekleşirse ya anneyi ya da bebeği kaybederiz” demesine rağmen çocuğu aldırması için verilen kağıdı “Kalbi atan çocuğuma kıyamam” diyerek yırtıp atan ve her şeye rağmen doğum yapan anne Sevcan Poyraz, kalp kulakçığı ile karıncık arasındaki kapak yapıları sorunlu olan 3,5 yaşındaki oğlu Rüzgar için yetkililerden yardım bekliyor.
Doğumun ardından henüz 4 aylıkken ilk anjiyosunu olan Rüzgar, çeşitli hastanelerde toplam 9 kere anjiyo oldu. Rüzgar'ın tedavisi için şehir şehir dolaşan Poyraz ailesi, bir türlü çocuklarını ameliyat edecek doktor bulamadı. Her gittikleri hastaneden olumsuz cevap alan aile, 40 yıldır yaşadıkları Mardin'den oğullarının tedavisi için Ankara'ya taşındı.
Anne Sevcan Poyraz, “Her şeyi evladımız için geride bıraktık. Onun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Asla umudumuzu kaybetmedik, hiçbir zaman da kaybetmeyeceğiz” dedi. Rüzgar’a 'Komplet AVSD' teşhisi koyulduğunu belirten Poyraz, şunları söyledi:

Haberin Devamı

UMUDUMU KESMİYORUM

“Doktorlar her zaman yaşamayacak gözüyle baktılar Rüzgarıma. Rüzgar şu an 4 yaşına gelmek üzere, hala yaşıyor. Neden bu kadar karamsarlık. Ben umudumu kesmiyorum. Onlar Rüzgar yaşamaz dedikçe Rüzgar yaşıyor. Koşamaz dediler koşuyor. Anne karnında bana dowm sendromlu demişlerdi ama Rüzgar dowm sendromlu değil. Ben Rüzgar'a bir doktorun umut olacağına inanıyorum. Rabbime inanıyorum. Rüzgar ilk anjiyosunu 4 aylıkken oldu. Toplam 9 anjiyo geçirdi.”
Devlet büyüklerinden bir doktor, bir umut bulmalarını isteyen Poyraz, şunları söyledi:

KAYBETMEK İSTEMİYORUM

“Bana yardım etsinler. Ben Rüzgar'ı kaybetmek istemiyorum. Hem maddi hem manevi tükendik. Sayın Cumhurbaşkanım lütfen yardım edin. Ne olur Rüzgar için bir çare. Gözünün önünde evladının eriyip gitmesine hangi annenin gönlü razı olabilir. O kadar zor şeyler söyleniyor ki bana. Kalbinde delikler var, kalbinin arka tarafında delik var, bütün damarlar çapraz, kalp kapakçığı yok. Yavrumun içerisinde fırtınalar kopuyor. Yavrumdan koparmasınlar beni. Rüzgar'ın yaşaması için yalvarıyorum yardım edin bana. Onu kardeşlerinden, babasından ayırmasınlar. Ben inanıyorum Rüzgar için mutlaka bir umut vardır. Doktorlar bu kadar çaresiz olamaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!