Rothschild Yatırım Bankası Türkiye'de şube açacak

Güncelleme Tarihi:

Rothschild Yatırım Bankası Türkiyede şube açacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2006 14:59

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Rothschild, Türkiye ofisini açıyor. Bankanın Türkiye temsilcilğini ise Yılmaz Argüden yürütecek. Rothschild, Aycell ile Aria'nın birleşmesinde ve Telsim'in satışında Hükümete danışmanlık hizmeti vermişti.

Rothschild'ten yapılan açıklamada, Türkiye'nin hızlı ekonomik gelişimine daha etkin bir katkı sağlamak istendiği kaydedildi. Bankanın Türkiye temsilciliğine seçilen Yılmaz Argüden'in ise birçok lider şirkete stratejik danışmanlık hizmetleri verdiği ve yönetim kurullarında bağımsız üye olarak yer aldığı, 2005 yılından bu yana da Rothschild'in danışmanlığını yürüttüğü belirttildi.

Rothschild ailesi tarafından kontrol edilen Rothschild Bankasının 200 yıllık deneyimi ve 25 değişik ülkede 3000'i aşkın çalışanı bulunduğu kaydedilen açıklamada, Rothschild'in, büyük şirketlere, önde gelen aile şirketlerine ve girişimcilere kaliteli, özel hizmet sunma stratejisi çerçevesinde son dönemde Türkiye'deki birçok şirket alım-satımı veya ortaklığının oluşmasına da katkı sağladığı vurgulandı.

Rothschild, Türk Telekom için özelleştirme alternatifleri geliştirilmesinde, Aycell ile Aria'nın birleşmesinde ve Telsim'in satışında Hükümete danışmanlık hizmeti vermişti. Banka ayrıca, Türk Ekonomi Bankası hisselerinin bir kısmının BNP Paribas bankasına satışında, Çolakoğlu ailesinin Garanti Bankasına ortak olmasında, GE Consumer Finance şirketine ve Denizbank hisselerinin satın alımında Dexia'ya danışmanlık hizmeti vermişti.

Bankanın Türkiye temsilciliğini yürütecek olan Yılmaz Argüden ARGE Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye'nin önde gelen şirketlerine strateji, yönetim kalitesi ve kurumsal yapılanma konularında danışmanlık yaptığı belirtilen açıklamada, başlangıç aşamalarında Özelleştirme Programının sorumluluğunu yürüttüğü kaydedildi. Argüden'in ekonomi konusunda Başbakan Başdanışmanı olarak görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nde ve Koç Üniversitesi MBA programında strateji dersi verdiği, çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazıları yazdığı, kitaplarının olduğu ve sosyal girişimciliğiyle tanındığı belirtildi.

Argüden'in KalDer Başkanı olarak yaşamın her alanında kalitenin yükseltilmesi, özel, kamu ve gönüllü kuruluşların dünyanın en iyileriyle rekabet edebilmeleri için, Toplam Kalite Yönetimini ülke genelinde bir yaşam biçimine dönüştürmek üzere Ulusal Kalite Hareketi'ni başlatmıştı.

Argüden, Türk-Amerikan ve Türk-Kanada ilişkilerinin gelişmesine, çağdaş eğitimin toplumun her kesimine yayılması için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın kurulmasına, bilimsel çalışmalarla politika üretimi için TESEV'in kurulmasına ve kurumsal sosyal sorumluluk ve sivil toplum kurumlarına gönüllü katkıları özendirmek üzere Özel Sektör Gönüllüler Derneği'nin (ÖSGD) kurulmasına katkı sağladığı belirtildi.

"Sivil toplum destekli üniversite" modeli gibi öncü örneklerin Argüden'in, Mezunlar Derneği Başkanlığı sırasında başladığı kaydedilen açıklamada, yaşam kalitesini geliştirme konusundaki çalışmaları nedeniyle 1999 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından Geleceğin 100 Global Lideri arasına seçildiği hatırlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!