Real Madrid'de Zidane dönemi

Güncelleme Tarihi:

Real Madridde Zidane dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 16:12

Real Madrid'de teknik direktör Rafael Benitez'in görevine son verildi ve yerine Zinedine Zidane getirildi.

Haberin Devamı

Kulüp başkanı Florentino Perez, Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sezon başında takımın başına getirilen 55 yaşındaki Benitez ile yolların ayrıldığını ve Real Madrid'in B takımı Castilla'yı çalıştıran Fransız Zinedine Zidane'ın teknik direktörlük görevini üstleneceğini bildirdi.

Futbolculuk kariyerinde Juventus ve Real Madrid'de sergilediği performansla efsaneleşen Zidane, Castilla'daki görevinden önce İspanyol ekibinin A takımında yardımcı antrenörlük de yapmıştı. Zidane'nın yardımcılığını Santiago Solari yapacak.

Real Madridde Zidane dönemi
Real Madrid'in yeni teknik direktörü Zinedine Zidane, bir zamanlar futbolcu olarak formasını giydiği kulüp için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

YÖNETİM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
Real Madrid Başkanı Florentino Perez, dün öğlen saatlerinde Bernabeu Stadı’nda acil bir toplantı düzenledi. Yönetim Kurulu’nu çağıran ve alınan kötü sonuçlar sonrası istenmeyen adam haline gelen Rafa Benitez’in geleceğini masaya yatıran Perez’in, İspanyol teknik adamın görevine son verdiği bildirildi. Daha önce Benitez’e sahip çıkan Florentino Perez’in başarısızlığın devam etmesi üzerine faturayı teknik adama kestiği belirtildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. turda İtalyan ekibi Roma ile karşılaşacak Real Madrid, Benitez döneminde Cadiz maçında cezalı futbolcusu Denis Cheryshev'i oynattığı gerekçesiyle İspanya Kral Kupası'ndan men edilmişti.

Rafael Benitez, Real Madrid'in başında çıktığı 18 La Liga maçında 11 galibiyet 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 37 puan ile ligde 3'üncü sırada yer alıyor.

Real Madridde Zidane dönemi
Zinedine Zidane, tanıtım toplantısında eşi Verique, oğulları Theo, Elyaz, Enzo ve Luca ile birlikte poz verdi.

PEREZ: ÇOK ZOR BİR KARAR ALDIK
Zinedine Zidane'ın tanıtım toplantısında konuşan başkan Perez, "Çok zor bir durumda güç bir karar verdik. Özellikle benim için çok zordu. Rafa Benitez'in kontratını feshetmek istemezdim. Benitez muhteşem bir insan ve üst düzey bir profesyoneldi. Ona tüm yüreğimle teşekkür ediyorum. Zinedine Zidane, Real Madrid'in yeni teknik direktörüdür. Ben bizzat biliyorum ki, Zinedine Zidane'nın kitabında imkansız diye bir kelime yoktur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!