Popvirüs

Lale BARÇIN İMER
Haberin Devamı

Boran’a dikkat

Şu latin ve flamenko tutkusundan vazgeçildiğinde Türk müzik piyasasında ‘‘harikalar yaratma’’ döneminin geleceğini düşünüyorum. Önümde duran ve bu hafta sizlere sözünü edeceğim albümde de bu durum söz konusu. Herşeyden önce albümün ‘‘kahramanının’’ muhteşem, ama gerçekten muhteşem bir sesi var. Hatta bu çalışmayı anlatmadan şunu söyleyebilirim: Albümle olmasa bile bu ‘‘gürül gürül’’, tok, düzgün, muhteşem sesle tanışmalısınız.

Yine de, bu cümlenin albüme de biraz haksızlık ettiğini söylemeden geçemeyeceğim. Söz konusu albüm, genç şarkıcı/müzisyen Boran'a ait. Bu, Boran'ın ikinci albümü. İlk albümüne kıyasla çok daha iyi, çok daha sağlam, çok daha olgun. Ama buna rağmen bu genç ve çok yetenekli arkadaşımızın hálá sesine layık şarkılar söylemediğini düşünüyorum. Oysa, hani daha önceki yazılarımda, ‘‘ülkemizde starlar çıkmıyor’’ diye yakınmıştım ya, bu görüş Boran için geçerli değil. Çünkü onda ‘‘star ışığı’’ var. İnanılmaz bir sese sahip. Ve de farklı karizmasıyla dikkat çekiyor...Üç dört tane de olsa, bu albümde iyi besteleri var Boran'ın. Yorumculuğunun yanı sıra aslında çok da yetenekli bir müzisyen izlenimi yaratan Boran, ‘‘piyasanın’’ baskısından kurtulduğu gün çok daha ‘‘özgürce’’ istediği şarkıları yazıp, yorumlayacak.

Gelelim ‘‘adamımızın’’ ikinci albümü ‘‘Feryal’’ de şarkıların değerlendirmesine. Bu hafta farklı bir şey yaparak, şarkılar hakkında kısa yorumlar yazıp, notlar düşeceğim.

1) Güller Açmaz: Şöyle böyle; ticari kokuyor.

2) Dipsiz Kuyularda: Bu daha iyi; hatta fena değil (Bir de şu ‘‘Latin’’ dokusu olmasa)

3) Dönsün Devran: Yine fena değil; biraz sıradan.

4) Feryal: Çok, çok iyi bir parça; bu çocuk bu tarz şarkılar söylemeli.

5) Geri Verme: Güzel bir şarkı; düzenlemesini beğendim.

6) Yüreğimi Al Giderken: Tam Türkçe müzik ‘‘piyasasının’’ hoşuna gidecek bir şarkı.

7) Var Git Yoluna: Klasik Türk Müziği dokusunda. Tarkan'ın ‘‘Gül Döktüm Yollarına’’sının yarattığı gibi bir etki yaratabilir. Ama güzel, güzel!

8) Haykırsam: Sözleri şiirsel; yoruma dayalı bir şarkı.

9) Nerelere Gittin: Çıkış parçası olarak doğru bir seçim; albümdeki en ‘‘sıkı’’ şarkı aynı zamanda.

10) Bir Daha Olmaz: İnsana usul usul sokulan, yalın bir şarkı.

Evet, 10 parça arasında dört, hatta beş iyi şarkı, diğer şarkıları da olağanüstü yorumu sayesinde ortalamanın üstüne taşıyan bir de ‘‘ses’’. İşte Boran bu...Geleceği açık, ilginç ve sıradışı bir yorumcu. Yetenekli bir müzisyen. Yine de bu iddialı‘‘star adayı’’nın henüz tam olarak ‘‘parlatılmamış bir pırlanta’’ olduğunu düşünüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları