Güncelleme Tarihi:
Gawker’ın aktardığına göre “Mutlu Fahişe Hollywood’a Gidiyor”, “Genç Bayan Chatterley” ve “Seksper” gibi softcore porno filmlerle tanınan Roberts’ın filmin böyle ortalığı karıştıracak siyasi bir yapım olduğuna dair bir fikri yoktu.
İŞTE ROBERTS'IN EN TANINMIŞ FİLMLERİ
OLAY FİLM |
"Innocence of Muslims" (Müslümanların Masumiyeti) fiminin YouTube’da yayınlanan 13 dakikalık fragmanında, amatör oldukları belli bir grup oyuncu, “Hz. Muhammed hakkındaki gerçekleri açıklıyoruz” iddiasıyla bir dizi hakareti arka arkaya sıralıyor. Filmde Hz. Muhammed kadın düşkünü, Müslümanlar ise haydut olarak nitelendiriliyor. |
Daha önce de filmin oyuncuları ve çekim ekibi tarihi bir film yaptıkları yönünde kandırıldıklarını, filmdeki diyalogların çoğunluğunun sonradan dublajla değiştirildiğini söylemişti.
Roberts’ın filmle ilgili olaylar patladığından beri saklandığı belirtildi. VICE dergisi Alan Roberts’ın aslında Robert Brownell’in takma adı olduğuna işaret eden bazı belgeler yayımladı. Brownell ismi “Müslümanların Masumiyeti” filminin sinemalarda gösterildiği sıradaki ismi olan “Çöl Savaşçısı”nın yapım öncesi satın alımlarında geçiyordu.
NAKOULA'YI POLİS EVİNDEN ALDI
Yönetmen Nakoula ise polis tarafından evinden alınarak, federal yetkililerle görüştürüldü. Olayların başlangıcından bu yana ilk kez görüntülenen Nakoula'nın yüzü kamuoyundan saklandı.
Polis, geçmişte dolandırıcılıktan mahkum olan 55 yaşındaki Nakoula'nın şartlı tahliye koşullarını ihlal edip etmediğinin denetleneceğini belirtti.
Polis sözcüsü Steve Whitmore, California'nın Cerritos şehrindeki evinden gönüllü olarak ayrılan Nakoula'nın gözaltına alınmadığını, sadece karakolda ifadesine başvurulduğunu söyledi.
İŞTE NAKOULA'NIN İLK GÖRÜNTÜLERİ / FOTO GALERİ
Çalıntı kimlik ve sosyal güvenlik numaraları kullanarak federal bankalarda hesabı bulunan çok sayıda kişiyi dolandıran Nakoula'ya, ABD mahkemesi 2010 yılında 21 ay hapis cezası vermişti. Dolandırdığı şahıslara yaklaşık 800 bin dolar ödemeye mahkum edilen Nakoula'nın, şartlı tahliye gözetmeninin onayı olmadan bilgisayar ya da internet kullanması da beş yıllığına yasaklanmıştı.
Ancak Haziran 2011'de salıverilen Nakoula olay yaratan filmin parçalarını YouTube'a yükleyen kişinin kendisi olduğunu açıklayarak bu yasağı ihlal ettiğini itiraf etmişti.
Kıpti Hıristiyan olduğu belirtilen Nakoula'nın ilk görüntüleri |