Güncelleme Tarihi:
BBC'ye konuşan Hague, "Ek yaptırımlar uygulanmasını ve her taraftan daha güçlü bir uluslararası baskı oluşturulmasını gerçekten istiyoruz. Elbette, bu baskının sadece Batılı devletlerden değil, Arap ülkeleri ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı bu tip korkunç eylemlerde bulunmak yerine reform yapması için ikna etmeye çalışan Türkiye'den de gelmesi gerekir” ifadesini kullandı.
Hague, Suriye'ye Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla Libya benzeri bir askeri müdahale gerçekleştirilmesi olasılığının ise düşük olduğunu söyledi.�
BM Güvenlik Konseyi üyeleri arasındaki görüş ayrılıkları nedeniyle böyle bir kararın çıkma ihtimalinin zayıf olduğunu belirten İngiltere Dışişleri Bakanı, "Bu yüzden Esad rejimini etkilemek ve Suriye'deki durumu düzeltmek için alternatif yollar üzerine konsantre olmalıyız" dedi.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Suriye'de dün tank destekli ordu birlikleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda çoğu "isyanın kalbi" Hama'da 120'den fazla kişi öldü.
Olayların ardından Batılı devletler Suriye'yi kınarken, ABD Başkanı Barack Obama, Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin izole edilmesi konusunda, diğer ülkelerle birlikte çalışacaklarını ifade etmişti.
RUSYA'DAN TEPKİ
BM kararıyla Suriye'ye yönelik bir askeri müdahale yapılmasına karşı olan Rusya da Hama'daki olaylara tepki gösterdi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, "Moskova çok sayıda can kaybı yaşandığı yönündeki bilgiler Moskova'yı endişelendirmektedir. Sivillere karşı güç kullanımı kabul edilemez. Bir an önce durdurulmalıdır" denildi.
Reuters'a konuşan görgü tanıkları, Hama kentinde bugün de tanklar desteğinde operasyonlarını sürdüren Suriye askerlerinin en az 4 sivili öldürdüğünü bildirdi.