Güncelleme Tarihi:
26 Mart – Güney Kore donanmasına ait Cheonan korvet tipi savaş gemisi, bilinmeyen bir nedenle yaşanan patlama yüzünden ikiye bölünerek Sarıdeniz’de battı. Gemideki 104 denizciden 58’i kurtarılırken, 46 tanesine ulaşılamadı.
28 Mart – Kaybolan gemicileri bulmak için kurtarma operasyonu başlatıldı. Cheonan’ın 1,200 ton ağırlığındaki gövdesi, patlamanın yaşandığı bölgede denizin 180 metre altında tabana oturmuş bir biçimde tespit edildi.
30 Mart – Donanma Güverte Subayı Han Joo-ho, kurtarma çalışmaları esnasında vurgun yiyerek hayatını kaybetti.
1 Nisan - Ordu, Cheonan’e ait kızılötesi ısı gözlem cihazı ile elde edilen görüntüleri kamuya açıkladı. Bir jeolojik araştırma ekibi, geminin battığı esnada Richter ölçeğinde 1.5 büyüklüğünde ölçülen doğal olmayan bir sarsıntı meydana geldiğini açıkladı.
2 Nisan – Kurtarma çalışmalarına katılan Geumyang 98 adlı trol gemisi limana dönerken battı. İki balıkçı ölürken, yedi balıkçı kayboldu.
3 Nisan – Deniz Astsubay Kıdemli Üstçavuş Nam Ki-hoon’un cesedi, Cheonan’in enkazından çıkarıldı. Cesetleri halen bulunamayan denizcilerin aileleri, dalgıçların karşılaştığı ölümcül şartlar nedeniyle arama faaliyetlerinin durdurulmasını talep etti.
7 Nisan – Cheonan’den kurtulan denizciler basın konferansı düzenledi. Denizciler iki patlama duyduklarını belirtti.
15 Nisan – Cheonan’in kıç tarafı sudan çıkarıldı. Çıkarılan kısımda 38 denizcinin cesedi bulundu.
17 Nisan – Kuzey Kore olay hakkındaki ilk resmi açıklamasını yaparak, Cheonan’in torpido ile batırıldığına yönelik gittikçe artan spekülasyonları açıkça reddetti.
22 Nisan – Deniz Astsubay Üstçavuş Park Bo-ram, savaş gemisinden kopan bir metal bacanın içinden sağ çıkarıldı.
24 Nisan – Geminin pruva tarafı sudan çıkarıldı. Deniz Astsubay Üstçavuş Park Seong-gyun, çıkarılan son ceset olarak kayıt edildi.
25 Nisan – Hayatını kaybeden 46 denizci için beş günlük yas ilan edildi.
29 Nisan – Yaşanan deniz faciasının 35 gün sonrasında, hayatını kaybeden denizciler için ulusal bir anma töreni düzenlendi.
20 Mayıs – Güney Kore, resmi olarak bir Kuzey Kore denizaltısının Cheonan savaş gemisini torpido ile vurarak batırıldığını açıkladı. Devlet Başkanı Lee Myung Bak, birleşmiş Milletlerden (BM) yaptırım çağrısında bulundu.
21 Mayıs – ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Kuzey ve Güney Kore arasındaki torpido krizini değerlendirmek için Çin’e gitti.
23 Mayıs – Güney Kore, Kuzey Kore ile tüm ticari ilişkilerinin askıya alınacağını duyurdu.
24 Mayıs – Washington, Güney Kore’nin Kuzey Kore’ye yönelik her türlü ticari faaliyetin askıya alınması kararını desteklediğini açıkladı.
25 Mayıs - Kuzey Kore Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı O Kuk-Ryol, Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in geçen perşembe günü orduya alarm durumuna geçme talimatı verdiğini belirtti.