PİSTTE BÜYÜK VEFA

Güncelleme Tarihi:

PİSTTE BÜYÜK VEFA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 01:10

Yıllarını piste veren şampiyon atlet ile başarılı voleybolcu eşi unutulmadı.

Haberin Devamı

Eski milli atletimiz Fahir Özgüden ile kariyeri başarılarla dolu eski milli voleybolcu eşi Siray Özgüden, geçtiğimiz hafta sonu Naili Moran Pisti’nde düzenlenen büyük katılımlı törenle anıldı.

Türk Atletizm tarihine adını altın harflerle yazdıran eski milli atlet Fahir Özgüden ve kariyeri başarılarla dolu eski milli voleybolcu eşi Siray Özgüden Naili Moran Pisti’nde düzenlenen törenle anıldı.
19 Mayıs Spor Kompleksi Naili Moran Atletizm Tesisleri’nde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen anma töreni, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ile başladı. Atletizm camiasının yoğun ilgi gösterdiği anma törenine, Fahir-Siray Özgüden’in kızları ve aynı zamanda Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İpek Özgüden ile kardeşi Korkut Özgüden’in yanı sıra, eski Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Başkanvekilleri Ergüder Uzun ve Fikret Çetinkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Durucasu, Aycan Kurtcan, Genel Sekreter Nihat Doker, Şube Müdürü İhsan Mert, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Can Korkmazoğlu, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, İsmail Akçay, İnal Mağnet, Mehmet Yurdadön, Altan Türkeri, Sinan Özışık, Erdoğan Duldağ, Nejat Gök, Gültekin Türker, Sinan Özışık, Metin Değirmenci, Gazi Aşıkoğlu, Mehmet Ali Göksu, Can Ünver, Sebahat Özkan ve eski milli atletler katıldı.
Atmalar Milli Takım Antrenörü Artun Talay ve eski milli atlet Yusuf Eldek’in öncülüğünde düzenlenen anma töreninde katılımcılar, Fahir Özgüden ve Siray Özgünden ile ilgili anılarını anlatıp onlar hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Birçok eski milli atlet ve camianın duayenlerinin bir araya geldiği anma töreni, ikram ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haberin Devamı

Fahir ÖZGÜDEN
Balkan ve Akdeniz Oyunları Şampiyonu atletimiz Fahir Özgüden, sporculuk hayatından sonra Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev almıştır. Sporcu ve antrenörlerle tek tek ilgilendiği ve sabırla sorunlarını çözmeye çalıştığı için büyük takdir toplayan eski milli atletimiz Özgüden; 400m, 400m engelli, 4x100m, 4x400m, 800m ve Dekatlonda rekorlar kırarak Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Haberin Devamı

Siray ÖZGÜDEN
Türk sporuna uzun yıllar hizmet eden eski milli voleybolcumuz Siray Özgüden, Fahir Özgüden’in eşi olarak atletizme büyük değer veren, atletleri dereceleriyle yakından bilen ve onlara başarılı olmaları için gerekli desteği veren önemli bir sporcumuzdur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!