Petrol fiyatları son durum nedir?

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları son durum nedir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 14:25

Son günlerin en çok konuşulan petrol fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler var. Şu anki Petrol fiyatlarındaki son durum nedir? Geçtiğimiz haftalarda yaşanan petrol fiyatlarını düşüren etkenler nelerdi? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Dünya ekonomi piyasasındaki gelişmelerden olan, Çin ekonomisinde yavaşlama ve İran’ ın piyasalara gireceğine ilişkin beklentiler petrol fiyatlarını etkilemişti. 28 dolar' a kadar gerileyen petrol fiyatlarında geçen Cuma günü başlayan yükseliş bu haftanın ilk iş gününde de devam ediyor.

Türkiye' deki durum ise, akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolünün varil fiyatı 30 doları da aşarak 32.73 dolara, ABD türü hafif hampetrolün varil fiyatı da 32.58 dolara kadar yükseldiği görüldü.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Petrol fiyatları, özellikle mevsimsel olarak, başta ABD olmak üzere kuzey yarıkürede sertleşen kış koşullarının etkisiyle yeniden 30 doların üzerine yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası'nın verdiği mesaj ile, Mart ayında para politikasını daha da gevşetme yönünde adım atacağı konusu petrol fiyatlarına olumlu yansımaya devam edecek gibi duruyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta petrol fiyatları 27 dolar / varil seviyesine kadar gerilemişti. Şu an için petrol fiyatlarında yaşanan son gelişmeler göz önüne alınarak, petrol fiyatlarının yükselişe geçtiği yönünde.

Petrol fiyatları son durum nedir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!