ÖNDER'den Manavgat'ta iftar

Güncelleme Tarihi:

ÖNDERden Manavgatta iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 11:51

ÖNDER'den Manavgat'ta iftar

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Manavgat Temsilciliği tarafından iftar programı düzenlendi.
Önder İmam Hatipliler Derneği Manavgat Temsilciliği, Manavgat'ta imam hatip liselerinden mezun olanlar arasında birlik ve kaynaşma oluşturmak amacıyla Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi yatılı pansiyonunda iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Kaymakam Nazmi Günlü, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaş katıldı.
"ZORUNLU EĞİTİM 13 YILA ÇIKACAK"
Kaymakam Nazmi Günlü, ülkelerin en önemli kaynağının insan olduğunu söyledi. İnsana yatırım denilince eğitim ve sağlığın akla geldiğini belirten Kaymakam Günlü, "Bu açıdan devletimiz hizmetine daha iyi daha genele yayarak devam ettirmektedir. Bütçeden eğitime ayrılan pay her geçen gün artarak devam etmektedir. Fiziki şartlar iyileştirilmekte, öğretmen sayısı artmakta, sınıf mevcutları düşürülmekte, normal eğitime geçmek gibi hedefler konulmaktadır. 12 yıl olan zorunlu eğitim yakında 13 yıla çıkarılacak" dedi.
Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da imam hatiplerin büyük bir aile olduğunu kaydederek, "28 Şubat'ları yaşadık, 15 Temmuz gibi talihsizlikleri yaşadık. Ama bütün olumsuzluklara rağmen bugün imam hatipliler, imam hatiplilere gönül verenler, bu ruha bu anlayışa sahip olanlar Türkiye'de artık büyük bir aile ve büyük bir kardeşler topluluğunu oluşturmaktadır. Şu anda Türkiye'de imam hatip öğrenci sayımız 1 milyon 300 bini aştı" diye konuştu.
"FETÖ YOLDAN SAPTI"
Hizmetlerin Türkiye'nin her yerinde artarak devam ettiğini ve imam hatip meselesini Türkiye'yi aşarak dünyada konuşulan bir model haline geldiğini vurgulayan Bekiroğlu, şöyle dedi:
"İstikamet üzere demek İslam'ın anayolundan, ana prensiplerinden sapmamak demek. Tarihte büyüklerimizin yaşamış oldukları ana çizgiden sapmamak demek. İnsanız hatamız olabilir bazen bir şeyi yanlış anlamış olabiliriz. Ama en önemlisi anayoldan sapmamak, zaman zaman şerit değiştirebilirsiniz, yavaş gidebilirsiniz, hızlı gidebilirsiniz ama hedefe ulaşmak istiyorsanız anayoldan sapmamanız gerekir."
15 Temmuz'da yaşanan problemin istikamet problemi olduğunu anlatan Bekiroğlu, "Maalesef yanlış anlayışa sahip FETÖ ekibi yanlış bir anlayışla İslam'ın anayolundan saparak hem kendilerine hem ülkemize zarar verdi. En önemlisi anayolumuzdan sapmamamız, doğru şekilde hedefe varmak için çaba göstermemizdir. İşte imam hatipler bu açıdan çok önemli, istikamet üzeri olmak açısından çok önemli, sapmamak ve saptırmamak açısından çok önemli" dedi.
Önder İmam Hatipliler Derneği Manavgat Şube Başkanı Bahadır Sertel, derneklerine bağlı olarak kurulan Manavgat Öncü Spor'un formasını Genel Başkan Halit Bekiroğlu'na hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!