NSU zanlısı Zschaepe hakkında yeni iddialar

Güncelleme Tarihi:

NSU zanlısı Zschaepe hakkında yeni iddialar
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 11, 2016 10:24

Aşırı sağcı terör örgütü NSU'nun hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe aleyhinde yeni delillere ulaşıldığı bildirildi. Söz konusu deliller örgütün 2004 yılında Köln'de düzenlediği bombalı saldırı ile ilgili.

Haberin Devamı

NSU zanlısı Zschaepe hakkında yeni iddialar


Aşırı sağcı NSU terör örgütü üyesi ve ilgili davanın baş zanlısı Beate Zschaepe hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Süddeutsche Zeitung'un güvenlik birimlerine dayandırdığı habere göre, Zschaepe örgütün diğer iki üyesi Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt tarafından, 2004 yılında Köln‘de gerçekleştirilen bombalı saldırının televizyondaki haber görüntülerini kaydedip bunları, saldırıyı üstlenmeye dair videonun hazırlığında kullandı.

İlgili rapora göre elde edilen malzemeler, televizyon görüntülerinin saldırının yapıldığı 9 Haziran 2004 tarihinde kaydedildiğini ortaya koyuyor. Söz konusu görüntülerin, Mundlos ve Böhnhardt'ın henüz Zschaepe ile Zwickau kentinde birlikte yaşadıkları eve gelmeden kaydedildiği ve bunu ancak Zschaepe'nin yapmış olabileceği üzerinde duruluyor. Bu deliller de Federal Savcılık makamının, Zschaepe'nin, NSU tarafından işlenen cinayet ve saldırılara bizzat faal olarak katıldığı yönündeki tezini güçlendiriyor.

2004 yılında Köln'de, ağırlıklı olarak yabancı kökenlilerin yaşadığı Keup Caddesi'nde bir berber dükkanına düzenlenen bombalı saldırıda 22 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Â

NSU zanlısı Zschaepe hakkında yeni iddialar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!