Mustafa Yılmaz yeniden EPDK Başkanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Yılmaz yeniden EPDK Başkanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 01:24

GEÇTİĞİMİZ hafta görev süresi dolan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yeniden başkan olarak atandı.

Haberin Devamı

6 yıl daha görev yapacak olan Yılmaz’ın kararı dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yılmaz, görevine ikinci kez atanmasının ardından, yaptığı yazılı açıklamada, EPDK olarak yeni dönemde de hedefleri doğrultusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirtti. Kurumsal kapasiteyi daha da güçlendirip geliştireceklerini vurgulayan Yılmaz, “Bir yandan yatırımcımızın önünü açacak düzenlemeleri hayata geçirirken, tüketici odaklı yaklaşımımızdan taviz vermeden piyasaların adil, şeffaf ve rekabetçi yapısını korumaya ve geliştirmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
Yılmaz, Türkiye’nin geleceği için adil, şeffaf ve rekabetçi enerji piyasalarının taşıdığı öneme değinerek, “Bugüne dek kamu ve özel sektör işbirliği ile emsali az görülen başarılara imza attık. İnşallah bundan sonraki süreçte de ülkemizin hak ettiği yarınlara ulaşması yolunda üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu. Yılmaz, şöyle devam etti: “EPDK ülke ekonomisi için hayati bir kurum. Daha yapacak çok işimiz var.”

BAKMADAN GEÇME!