Muhtarı dolandırmaya kalkışan sahte polis yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Muhtarı dolandırmaya kalkışan sahte polis yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 17:40

Muhtarı dolandırmaya kalkışan sahte polis yakalandı

Haberin Devamı

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, (DHA) - BURSA’da kendisini terörle mücadele polisi olarak tanıtarak "FETÖ’ye destek sağladınız. Evinizde arama yapacağız. Değerli eşyalarınızı alacağız" diyerek, Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaburun’u dolandırmaya çalışan kişi, yakalandı.
Olay, merkez Osmangazi ilçesi Zafer Mahallesi’nde meydana geldi. 15 yıldır Zafer Mahallesi Muhtarı olan Ahmet Karaburun’u cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini terörle mücadele şubesinde görev yapan polis olarak tanıtarak görüşmeye başladı. Sahte polisler Karaburun’a, "Fethullahçı Terör Örgütü’ne maddi destek verdiğini tespit ettik. Sende örgüte ait belgelerin olduğunu biliyoruz. Evine gelerek arama yapacağız. Hakkında gözaltı kararı çıktı. Seni gözaltına almadan önce evinde bulunan paraları ve ziynet eşyalarını bize teslim etmen gerek" dedi.
Dolandırıcılara inanmış gibi görünen Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaburun, telefon görüşmesinde paraları bir poşete koyacağını ve Zafer Cami’nin yanında bulunan parka bırakacağını söyledi. Muhtar bu sırada polisi arayarak dolandırıcı ile bir saat sonra buluşacağını bildirdi. Karaburun daha sonra siyah bir poşetin içerisine para ve ziynet eşyası yerine, gazete kağıdı ile bez parçası koydu. Yaklaşık bir  saat sonra Zafer Cami’nin bulunduğu sokağa giden muhtar, sahte polislerle yeniden iletişime geçti. Dolandırıcı, muhtar Karaburun’a kolunu kaldırması halinde kendisini görüp yanına geleceğini söyledi. Kolunu kaldıran Karaburun, yanına gelen dolandırıcıya  içi kağıt ve bez parçası dolu poşeti uzattı. O anda Zafer Cami’nin içinde saklanan ve durumdan haberdar olan mahalle sakinleri dolandırıcının üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri, 39 yaşındaki Mehmet K.'yı gözaltına aldı.
Üzerinde 18 bin lira nakit para, cep telefonu ve sim kart ele geçirilen Mehmet K., sorgusunda bu parayı aynı gün Osmangazi ilçesi Atatürk Caddesi’nde 61 yaşındaki Fatma E.'den dolandırdığını itiraf etti. Para, Fatma E.'ye teslim edildi.
Mehmet K.'nın sorgusu sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!