MİT TIR’ları haberine yayın yasağı

Güncelleme Tarihi:

MİT TIR’ları haberine yayın yasağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 01:19

Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR’larda yapılan aramaların fotoğrafları ve kamera görüntüsü bugünkü Cumhuriyet Gazetesi ve internet sitesinde yer almıştı.

Haberin Devamı

MİT TIR’larının Adana ve Hatay’da durdurulmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteye 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde ‘terör‘ soruşturması başlatmıştı.

O görüntüler dosyada yok

Akşam saatlerinde ise Cumhuriyet gazetesi, verilen yayın yasağı nedeniyle haberi internet sitesinden kaldırmak zorunda kaldı. Gazete internet sitesinde bu bilgiyi paylaştı:

Cumhuriyet'e soruşturma

MİT TIR'ları haberine muhalefetten tepki

İÇERİK ÇIKARILMAZSA SİTELER ENGELLENECEK

Öte yandan, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğinin "MİT tırlarının durdurulması"na ait olduğu öne sürülen görüntülerin yer aldığı internet sitelerindeki içeriklerin engellenmesine ilişkin karar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) ulaştı.

Haberin Devamı

Söz konusu görüntülerin yer aldığı internet sitelerindeki yayın içeriklerine erişim önlendi, bu içeriklerin çıkarılmaması halinde sitelere erişim tamamen engellenecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın başvurusu üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/a maddesine göre, internet sitelerindeki söz konusu yayınların içeriklerinin engellenmesine karar vermişti.

Hakimlik, içeriğin yayından çıkarılmaması halinde ilgili sitelere erişimin tamamen engellenmesine hükmedileceği uyarısında da bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!