Milan'dan Inter'e tarihi tokat

Güncelleme Tarihi:

Milandan Intere tarihi tokat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 08:49

İtalya'nın en önemli derbisinde Milan, ezeli rakibi Inter'i 3-0 yendi. Her anıyla nefes kesen karşılaşmada kırmızı siyahlıların gollerini Alex, Bacca ve Niang atarken, Icardi ile bir penaltı kaçıran Inter'de teknik direktör Mancini, 50. dakikada hakem tarafından saha dışına gönderildi.

Haberin Devamı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 22. haftasında oynanan Milano derbisinde Milan, Inter'i 3-0 yendi.

San Siro Stadı'nda oynanan ve hakem Antonio Damato'nun yönettiği müsabakayı yaklaşık 77 bin futbolsever izledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi takım Milan'ın kontrolünde geçerken, konuk Inter ani ataklarla gol aradı.

35. dakikada sağ kanattan gelişen Milan atağında, Keisuke Honda'nın altıpasa ortaladığı topa iyi yükselen Milan stoperi Brezilyalı Alex Dias da Costa, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısını Milan 1-0 önde tamamladı.

Milandan Intere tarihi tokat
Karşılaşma öncesi iki takım taraftarlarının yaptığı koreografi şovlar da büyük ilgi çekti.

Haberin Devamı

INTER PENALTI KAÇIRDI
68. dakikada Interli Mauro Icardi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Donnaruma topu çeldi. Topa tekrar hamle yapmak isteyen Icardi, Alex'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Icardi, meşin yuvarlağı direğe nişanladı ve mavi-siyahlı takım beraberlik şansını geri tepti.

Inter'in yakaladığı bu fırsattan 3 dakika sonra gelişen Milan atağında Niang topu soldan ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahası içinde müsait durumdaki Carlos Bacca, Milan'ın ikinci golünü kaydetti: 2-0.

Milandan Intere tarihi tokat
77. dakikada Inter defansında Davide Santon'un yaptığı hata sonrasında topla buluşan Honda, meşin yuvarlağı ceza sahası içindeki M'baye Niang'a çıkardı. Niang'ın ilk şutunda kaleci Samir Handanovic topu çıkarırken, ikinci kez önüne düşen meşin yuvarlağı Niang, bu sefer ağlara göndererek, takımını 3 farklı üstünlüğe taşıdı: 3-0. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu belirledi. 

Bu sonuçla Milan, puanını 36'ya yükseltti ve ligde 6. sırada yer aldı. Inter ise 41 puanla 4. sırada kaldı.

Milandan Intere tarihi tokat
MANCINI ATILDI!
Maçın 50. dakikasında Milan kalecisi Donnarumma ile Interli Eder'in ceza sahasında birlikte yerde kaldıkları pozisyonda, hakemin önce penaltı noktasını gösterip, ardından bu kararından vazgeçmesi Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini'yi sinirlendirdi. Mancini'nin kendisine yönelik tepkilerini aşırı bulan hakem Damato, teknik adamı saha dışına gönderdi. 

Haberin Devamı

Derbide rakibini net bir skorla deviren Milan'da, son dönemdeki performansı tartışılan Sırp teknik direktör Sinisa Mihaljovic, hanesine önemli bir derbi galibiyeti yazdırmış oldu.

Bu arada Inter'in sezon başında Galatasaray'dan transfer ettiği Felipe Melo 77. dakikada oyuna girerken, Alex Telles son 3 dakikada forma şansı buldu.

INTER 4 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Son haftalarda ligde ve kupada istediği sonuçları alamayan Inter ise bu yenilgiyle zirve yolunda rakibinden ağır bir darbe almış oldu. Ligdeki son 4 maçında galibiyet yüzü göremeyen Inter, hafta içinde de İtalya Kupası yarı finali ilk maçında Juventus'a aynı skorla boyun eğerek, kupadaki şansını zora sokmuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!