Mevlana Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi'ne devredildi

Güncelleme Tarihi:

Mevlana Üniversitesi, Selçuk Üniversitesine devredildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 16:25

Mevlana Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi'ne devredildi

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- KONYA'da darbe girişiminin ardından kapatılan Mevlana Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi'ne devredildi.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminden önce Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan soruşturma kapsamında, Mevlana Üniversitesi'nin bağlı olduğu Gevher Hatun Sultan Eğitim Araştırma, Kültür ve Sağlık Vakfı'na kayyum atanmıştı. Darbe girişiminin ardından da OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameyle Mevlana Üniversitesi kapatıldı. Üniversitenin eğitim fakültesi öğrencileri Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne, diğer fakültelerdeki öğrencilerinde Selçuk Üniversitesi'nde eğitim görmesine karar verildi.
Mevlana Üniversitesi'nin binası da Selçuk Üniversitesi'ne devredildi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, devletin ve milletin imkanlarıyla oluşturulmuş bir kurumun, devlete ve millete hizmet etmesi gerekirken, karanlık emellere hizmet ettiğini söyledi. Şahin, ''İnsanlık tarihinde eşine ve benzeri az rastlanan bir hıyanet şebekesine dönüşmesi nedeniyle bu kurum bu güne kadar verimli kullanılmamıştır. Sadece mevcut yapıya para ve insan kaynağı sağlamıştır. Bu nedenle de adeta bir milletin en verimli nesli heba edilmiştir'' dedi.
Öğrencilerin de mağdur olmayacağını ifade eden Rektör Şahin, ''Zaten kendi kampüsümüz alanında yer alan bu binada eğitim gören öğrenciler, ilk bir yıl yine kendi binalarında ancak bizim idaremizde eğitimlerini sürdürecekler. Derslerini Selçuk Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden alacaklar. Öğrencilerimiz Selçuk Üniversitesi’nin 90 bin öğrencisiyle birlikte eğitimlerine devam edecekler. Bunlar vatanın evlatlarıdır. Ötelemeye ve dışlamaya hakkımız yok. Hem toplumumuza, hem milletimize, hem de devletimize kazandırmamız gerekiyor. Binayı ise sonraki süreçlerde yine bizim planladığımız şekilde değerlendireceğiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!