Mete Yarar'dan Adana konferansı

Güncelleme Tarihi:

Mete Yarardan Adana konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 18:19

Mete Yarar'dan Adana konferansı

Haberin Devamı

GÜVENLİK Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi, Sanayi Odası ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ)Sinerji Kulübü işbirliğiyle düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak katıldı.
Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü ÇÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Danışman yaptı. Etkinliğe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, ÇÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, çok sayıda öğrenci ve davetliler katıldı.
Programın açılışında konuşan Başkan Çelikcan Türkiye üzerinde oynanan oyunların yüzyıllardan bu yana değişik şekillerde devam ettiğini belirterek "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin donanımlı olarak yetişmesi çok önemli. Sizler bu ülkede söz sahibi olacaksınız. O yüzden kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekmektedir. Yapacağınız bu tür etkinliklerde her zaman yanınızda olacağız" dedi.
Daha sonra söz alan Mete Yarar, 'Yeni Dünya Düzeni' konulu bir konuşma yaptı. Dünyada adı konulmamış bir savaş yaşandığını ifade eden Yarar, şöyle devam etti:
"Klasik anlamda 2.Dünya Savaşı gibi değil ama ayrılıkçı gruplar, etnik ve mezhepsel gruplar, çıkar grupları savaşıyorlar. Bunların kullandığı silahların büyüklüğü ve can kayıplarına baktığın zaman 2. Dünya Savaşı'ndan daha fazla can kaybının yaşandığını görüyoruz.
Küresel sermayenin çıkarları doğrultusunda hareket eden bu gruplar Türkiye üzerinde de çeşitli oyunlar sahnelemektedirler. Bizim bu küresel sermaye ile mücadelemiz bitmeyecektir. Türkiye'yi dize getirmek için 15 Temmuz'u tertiplediler. Bir kısmı deşifre olan FETÖ Terör Örgütü Türkiye'ye darbe yapmak istediler. Çok şükür başarılı olamadılar. Ancak tüm vatandaşlarımız şunu iyi bilmeliler ki; Türkiye'yi dize getirme çabaları değişik şekillerde devam edecektir."
Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü Başkanı Umutcan Olmuş, katkılarından dolayı Başkan Çelikcan, Mete Yarar ve ADASO Başkanı Kıvanç'a teşekkür plaketi verdi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!