Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışanlara 'FETÖ'ye üye değilim' belgesi imzalatıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışanlara FETÖye üye değilim belgesi imzalatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 17:51

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışanlara 'FETÖ'ye üye değilim' belgesi imzalatıyor

Haberin Devamı

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, (DHA) - FETHULLAHÇI Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 10 üst düzey yetkilinin tutuklandığı Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, tüm çalışanlara 'Örgüt bağlantımın olmadığını taahhüt ederim' yazılı belge imzalatılıyor.
'Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği OHAL Kuruluna' başlığı ile başlayan evrakın altında çalışanın TC kimlik numarası, adı ve görevinin yazılacağı yer bulunuyor. Büyükşehir bünyesindeki tüm memur ve işçilere imzalatılması için verilen belgede şu ifadelere yer verildi:
"667 sayılı KHK'nın 4'ncü maddesi kapsamında terör örgütlerine, FETÖ örgütüne Milli Güvenlik Kurulu'nca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunan yapı oluşum veya gruplara üyeliğim, mensubiyetim iltisaksım ve irtibatım bulunmamaktadır. Bu nedenle kurum kayıtlarından da anlaşılacağı üzere sosyal medyadaki iletişim paylaşım ve yazılarım, banka hesaplarım, sendika veya konfederasyon üyeliğim vakıf dernek veya iktisadi işletmelerine üyeliğim bulunmamaktadır. Adı geçen örgütün okul, yurt veya üniversitelerinde öğrenim görmediğimi beyan ederim. Bu konuda hakkımda idarece başkaca gerekli yasal incelemenin yapılmasına, aksı takdirde istihbarat veya resmi raporlarla herhangi bir suçum olduğunun tespiti halinde tüm idari, adli ve cezai sorumluluğun tarafıma ait olduğunu kabul ve taahhüt ederim."
Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mersin Valiliği'nin emri gereği çalışanlarından imzalı belge aldıklarını ve bu uygulamanın diğer kamu kurumlarında da yapıldığını bildirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!