Medeniyetler Korosu’ndan 15 Temmuz turnesi

Güncelleme Tarihi:

Medeniyetler Korosu’ndan 15 Temmuz turnesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 13:22

İmamdan papaza, gazeteciden emekli memura, ev hanımından öğretmen ve öğrenciye, üç semavi din ile 6 mezhebin üyelerinin buluştuğu Antakya Medeniyetler Korosu, yeni sezon konserlerindeki tüm şarkılarını 15 Temmuz şehitleri için seslendirecek. Koro, 1-2 Kasım’da Ankara’da konser verecek.

Haberin Devamı

Kurulduğu 2007 yılından bu yana "Yaradılanı seviyorum, Yaradan'dan ötürü" felsefesini dünyaya göstermek için faaliyetlerini sürdüren, farklı meslek gruplarından Alevi, Sünni, Ermeni, Katolik, Musevi ve Ortodoks'ların yer aldığı koro üyeleri, 2016-2017 yılı yeni sezon hazırlıklarına başladı. 

Haftanın belli günlerinde tarihi Antakya evinin restore edilmesi sonucu yaptırılan Medeniyetler Evi'nde buluşan koronun gönüllü üyeleri, repertuvarlarına aldıkları eserlerin provasını yapıyor. İngilizce, Türkçe, Arapça, Romanca, Çerkezce ilahi ve türkülerle barış ve kardeşliği eserlerinde işleyen koro üyeleri, bu yılki yeni sezonda seslendirecekleri tüm eserleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere armağan edecek. Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, şunları söyledi:

Haberin Devamı

KASIMDA ANKARA’DAYIZ

"15 Temmuz şehitlerimizin ruhu için konserler vermek istiyoruz. Çünkü o insanlar olmasaydı bizler belki de bugün burada olamayacaktık, bunun çok iyi bilincindeyiz. Türkiye'nin çok farklı şehirlerinde yaklaşık 20 konserimiz gerçekleşecek. 8 Ekim'de İstanbul'dayız, 1-2 Kasım'da Ankara'da iki konserimiz var. Çanakkale, Yalova, Aydın ve daha birçok ilimizde konserlerimiz olacak. Hatay'daki bu bir arada yaşama kültürünü insanlara göstereceğiz. Hani birileri bizi karıştırmaya çalışıyor, onlar 'Alevi ve Sünni'yi nasıl çatıştırırız' diye planlar yaparlarken biz de buna inat 'Bakın işte Hatay örneğinde olduğu gibi bir arada yaşayabiliyoruz' diyoruz, bunu da herkese göstermek istiyoruz. Üzerine basa basa söylüyoruz: Allah bir daha bu ülkeye İstiklal Marşı yazdırmasın. Çünkü biz dünyaya Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne kadar hep medeniyeti götürmüş bir milletiz. Yine aynı şekilde götürmeye devam edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!