Marmaris'te şehit polis Eker için mevlit okutuldu

Güncelleme Tarihi:

Marmariste şehit polis Eker için mevlit okutuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 17:36

Marmaris'te şehit polis Eker için mevlit okutuldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan 40 yaşındaki polis Memuru Nedip Cengiz Eker için Çarşı Polis Merkezi önünde mevlit okutuldu.

Mevlite, şehit polis memurunun babası Nihat Eker, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris İlçe Emniyet Müdür Ertan Sarıkaya, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel ile siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit okunmasının ardından konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, şehitlerin bıraktığı en önemli emanetlerinin yakınları olduğunu belirtip, "Eğer biz bu emanetleri koruyabiliyorsak şehitlerimizin ruhlarını sızlatmayız. Şehidimiz bir demokrasi şehididir. Yakinen gördüğüm kadarıyla iki şehidimizin de her görevinde can siperhane bir şekilde mücadele ettiğini biliyorum. Allah ikisine de rahmet eylesin" dedi.

Vali Çiçek "İhanet çeteleri değimiz bu oluşumlar, Türkiye'yi parçalamak, bölmek, yok etmek amaçlarını gerçekleştiremediler. Bunu gerçekleştirememelerindeki en büyük etken vatandaşlarımız meydanlara giderek onların karşılarında durmalarıdır. Marmaris'te de bunun en güzel örneğini gördük. Marmaris'te hem güvenlik güçlerimiz hem de vatandaşlarımız mermilerin önünden kaçmayarak bu ihanet çetelerinin amaçlarına ulaşmasını engelleyip, 15 Temmuz gecesi tarihe adlarını altın harflerle yazdırdı" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ YAŞAYACAK"

Vali Çiçek 15 Temmuz gecesi Marmaris'te çıkan çatışmada şehit olan iki polis memurunun isimlerinin ilçede yaşatılacağına da dikkati çekip, şunları söyledi:

"İlk olarak bugün burada mevlit okuttuğumuz şehidimiz Nedip Cengiz Eker'in adını polis merkezimize verdik. Diğer şehidimizin adını da burada bir parka vereceğiz. Belediye ile görüştük. Ayrıca 15 Temmuz sonrası ilçede FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan, halkın parasıyla hain yetiştirdikleri bir özel okula da şehidimizin adını vereceğiz. Bu okulumuz da artık bir devlet okulu olarak hizmet verecek. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla çocuklarını bu okulda okutabilecekler."

Konuşmaların ardından mevlit, lokma dökülüp, dağıtılmasıyla sona erdi.

Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!