Mardin'de FETÖ soruşturmasında 14 kişi daha tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Mardinde FETÖ soruşturmasında 14 kişi daha tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 11:07

Mardin'de FETÖ soruşturmasında 14 kişi daha tutuklandı

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/MARDİN (DHA) - MARDİN Emniyet Müdürlüğü'nün daha önce 27 ilde eş zamanlı düzenlediği ve aralarında Emniyet personeli ile işadamlarının bulunduğu 26 kişinin tutuklandığı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 14 kişi daha tutuklandı.
FETÖ'ye yönelik devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında merkez valileri, kaymakamlar, akademisyenler ve işadamlarının da bulunduğu 20 kişi, akşam saatlerinde adliyeye sevkedildi. Cumhuriyet Savcılığı'na verdikleri ifadenin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen 20 kişiden 4'ü, sabah saatlerine kadar süren yargılama sonunda adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 16 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.
9 aydan beri devam eden teknik takip kapsamında açılan soruşturmada FETÖ'nün hiyerarşik yapısı içerisinde yer alan bölge imamı, değişik tarihlerde görev yapmış Mardin 'il imamları' ile kamu kurumlarının 'ağabeyleri ve mütevelli heyeti' deşifre edilmişti.
Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik Mardin Emniyet Müdürlüğü'nün 27 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlar kapsamında daha önce 112 kişi gözaltına alındı, bunlardan sorgusu tamamlanarak adliyeye sevkedilen 16 emniyet personeli ve 20 işadamı tutuklandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!