Mardin'da 15 Temmuz anma etkinlikleri 

Güncelleme Tarihi:

Mardinda 15 Temmuz anma etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 00:01

Mardin'da 15 Temmuz anma etkinlikleri 

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, (DHA) - MARDİN'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından Demokrasi Nöbeti tutulmaya başlandı.
15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde, Mardin Valiliği'nin çağrısı üzerine merkez Artuklu İlçesi'ndeki Mustafa Yaman Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. Mardin'deki etkinlikler çerçevesinde akşam saatlerinde Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Etkinliklere katılan Memur-Sen üyeleri ise 249 şehidin isimlerinin ve fotoğrafının bulunduğu önlükler giyerek alana girdi. Memur-Sen üyeleri, alanda darbe girişiminde şehit olan 249 kişinin ismini okudu. FETÖ'nin kanlı darbe girişimini lanetlemek ve milletin zaferini kutlamak için alana geldiğini ve sabah namazına kadar alanı terk etmeyeceğini söyleyen Ali Sakız, darbenin ardından kaleme aldığı şiiri seslendirdi. 
Demokrasi nöbetine katılan Fahrettin Çelik ise, "O utanç gecesi aynı zamanda bir gurur gecesiydi. Darbe girişimi olduğunu anladığım andan itibaren tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardinliler olarak da sokağa çıktık. Bu darbe girişimini lanetliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!