Manisa Adliyesi'nde kan bağışı

Güncelleme Tarihi:

Manisa Adliyesinde kan bağışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 15:32

Manisa Adliyesi'nde kan bağışı

Haberin Devamı

MANİSA Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek'in de aralarında bulunduğu savcı, hakim, avukat ve adliye personeli kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Kan Merkezi, Manisa Adliyesi'nden gelen talep üzerine adliyenin bahçesine mobil kan alma aracı getirdi. İki gün sürecek etkinliğin ilk gününde, ilk bağışı, Manisa'da FETÖ/PYD soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek verdi. Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek'in kan verdiği sırada Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman ile Türk Kızılay Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal da hazır bulundu.

Türk Kızılayı Manisa Şubesi Başkanı Cemal Kahraman, Manisa'daki kurum, kuruluş ile sivil toplum örgütlerinin Türk Kızılayı'na önemli katkıları olduğunu belirterek, "Manisa gerçekten hayırsever bir il. Kentimizin bize verdiği destekle bu yıl Kurban Bağışı'nda Türkiye'de 9. İl olduk. Sayın Cumhuriyet Başsavcımız Akif Celalettin Şimşek ile başlattığımız Kurban Bağışında bu yıl 800 kurban bağışı aldık. Geçtiğimiz yıl 100 kurban bağışı alırken, bu yıl sayıyı 800'e çıkartmak bizi mutlu etti” dedi.

Türk Kızılayı Manisa Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal ise, "Kan hayati bir sıvıdır. Dışarıdan alınan bir ürün değildir. Fabrikası ise vücudumuzdur. Kan vermenin hiç mahsuru yoktur. Kan vermenin manevi faydası vardır. Bir insana sağlık verirsen, bütün insanlara hayat vermiş olursun. Ayrıca fiziki faydası da vardır. Kan verirsen vücudundaki kan yenileniyor ve insan gençleşiyor. Tansiyon düzeliyor, beyin rahatlıyor. Baş ağrısı gidiyor” diye konuştu. Türk Kızılayı Kan Merkezi Müdürlüğü'nün artık kanın beyaz kısmını da almaya başladığını, artık kanın sadece bir kişiye değil üç kişiye verildiğini ve ayrıca kök hücre olarak da ayrılabildiğini dile getirdi. Geçen yıl 61 bin 600 ünite kan topladıklarını ifade eden Nardal, bu yıl sonuna kadar geçen yılının rakamını aşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"YILDA 1 2 DEFA KAN BAĞIŞINDA BULUNUYORUM”

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ise, kendisinin yılda 2 defa kan bağışında bulunduğunu belirterek, "Hepimizin doğduğumuz günden öldüğümüz güne kadar yürüttüğü bir hayat süreci var. Bu süreçte ya kendimizin, ya da birinci yakınlarımız ile arkadaşlarımızın bir sağlık sorunu, olay neticesinde yaralanması sürecinde mana ihtiyaç duyabiliyor. Geçmişte radyolardan veya televizyonlardan klasik kan anonsları yapılırdı. Ama artık bu tür çalışmalar modern şekilde Türk Kızılayı Kan merkezlerinde yapılıyor. İmkan fırsat oldukça yılda 2 sefer kan veriyorum. Herkesi de kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek konuşmasını ardından Manisa Adliyesi'nde ilk kan bağışında bulunan isim oldu. İki gün sürecek kan bağışında adliyede görevli hakim, savcı, avukatlar ve personellerin fırsat buldukça kan bağışında bulunacağı belirtildi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!