SaÄŸlıklı bir iftar için

İftarda kalabalık bir konuk grubunu ağırlaya-caksınız. Son hazırlıkları da tamamladınız ve yavaş yavaş sofrayı kuruyorsunuz.

Haberin Devamı

Yakındaki fırına pide almaya gönderdiğiniz oğlunuz da geldi eve. Konuklar zaten hazır ve nazır vaziyette yaptığınız nefis yemekleri tatmayı bekliyorlar. Artık iftarı sofrada bekleyebilirler, çünkü ezanın okunmasına çok az bir zaman kaldı.
Bardaklara su koyduktan sonra küçük bir şaka yapıp çorba yapmayı unuttuğunuzu söylüyorsunuz. Yüzler önce düşüyor. Ama kimse inanmıyor bu söylediğinize. E, pek de haksız sayılmazlar, çünkü iftar sofrası denince insanın aklına ilk gelen şey bir kase sıcak çorba oluyor.
İçindeki malzeme ne olursa olsun, iftarda çorba içmenin önemi hem sindirim sistemimiz hem de bütün gün susuz kalmış olan vücudumuzun sıvı açığını kapatmak açısından büyük.
Hatta, pek uygulayamasak bile uzmanlar, iftarda hazmı kolay olan çorbadan sonra yemeğe ara vermeyi ve daha sonra sık sık ve az az yemeyi öneriyorlar.
Yani, içimizi ve sohbetlerimizi ısıtan çorbalar boşuna ramazan sofralarının baş tacı olmuyor.

Haberin Devamı

Kıymalı ramazan pidesi

Daha kalın olduğundan bu yemeğin yapımında ramazan pidesi kullanılır.
Pideleri yaklaşık 10x10 santimetrekarelik karelere ayırın.
Kareleri aralarına malzeme koyacağınız şekilde ayırın.
Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta, iki parçanın birbirinden tamamen ayrılmamasıdır.
Kavrulmuş kıymayı bir kaba aktarıp üzerine incecik kıydığınız maydanozu ekleyerek karıştırın.
Sonra, bu karışımı kaşıkla pidelerin arasına paylaştırın.
Diğer taraftan yumurta sarıları ve sütü bir kapta 2-3 dakika çırpıp tuz ve karabiberi serpiştirerek tekrar karıştırın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Pidelere alttan ve üstten iyice bastırdıktan sonra yumurtalı karışıma dikkatlice bulayıp kızgın yağda ikişer dakika, önlü arkalı kızartın.
Dikkat etmeniz gereken nokta pidelerin açılıp kıymanın dökülmesine neden olmamasıdır. Servis tabağına yerleştirip sıcak sıcak servise sunun.
Pidelerin içine peynirli ya da patatesli harç da koyabilirsiniz.
Not: Bu lezzetli yemek, özellikle ramazan ayında geleneksel olarak yapılır.

Malzeme listesi

- 2 adet orta boy ramazan pidesi
- 1 su bardağı kavrulmuş kıyma
- 1 demet maydanoz
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı

Haberin Devamı

8 kiÅŸilik         Â

Hazırlama süresi:15 dakika

Pişirme süresi:20 dakika

Yazarın Tüm Yazıları