Dünyanın en ünlü astroloğu Türkiye’nin falına baktı

Astrologyzone.com sitesiyle dünyada milyonlarca takipçisi olan, aynı zamanda Tempo’ya her ay burç yorumları yazan ünlü astrolog Susan Miller, derginin daveti üzerine Türkiye’ye geldi.

Onu otelinde yakalayıp çıkardığı Türkiye haritasından önümüzdeki birkaç yıl ülkemizi nelerin beklediğini yorumlattım. Buyrun, kendi ağzından okuyun...

Türkiye’nin burcu: Akrep

Akrep, gücün ne demek olduğunu bilir. Çok gerçekçidir, teorilerle hareket etmez.
İnsanların umursamadığı konularla vakit kaybetmez, olaylara kalbinden dalar.
Ülkeniz kurulurken Satürn ile Güneş yan yanaydı. Yani ülkenizin kurucuları ne yaptıklarını iyi bilen, amaçlarına kendilerini adamış kişilermiş.
Terazi’deki Satürn ve 11 derece açıdaki Akrep ülkeye dayanıklılık ve sağlam temeller kazandırmış. Gezegenlerin çoğu haritanın en yaratıcı bölgesinde toplanmış; yani ülkeniz fazlasıyla yaratıcı.

21 Aralık’ta bir bomba patlayacak!

21 Aralık’ta bir tutulma var. Bugün çok önemli bir şey olacak. Neler olabilir?
1. Dolunay her şeyi açığa çıkarmasıyla bilinir. Gizli bir şey ya da birçok şey aniden ortaya çıkacak. Güvenlikle ilgili sorun olabilir ve insanları korumak için daha sıkı güvenlik önlemleri alınması gerekebilir. Kamuoyu duygusal anlamda etkilenecek, herkes bunu konuşacak. (Kim bilir, belki Wikileaks’te Türkiye’yle ilgili bomba belgeler ortaya çıkacak.)
2. Bu tutulmada İkizler öne çıkıyor. İkizler gazeteci burcudur. Sadece doğrularla ilgilenir. Bu tarihte gazetecilerin konuşacağı skandallar patlayabilir. Bilgi çok hızlı akacak. Birileri bu bilgilerin açığa çıkmasını istemeyebilir ama engel olamayacaklar! Melekler basının yanında.
3. Bir doğa olayı olabilir. Bu öyle bir şey ki bu topraklarda yaşayan herkesi etkileyecek.
4. Bu tutulma 21 Aralık 1991’deki tutulmanın aynısı, dolayısıyla dönüp o tarihte ülkenizi etkileyen olaylara bakmak lazım.
(O tarihte Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Moldova, Azerbaycan, Ermenistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Kırgızistan liderleri bir araya gelerek Sovyetler Birliği’ne son vermişlerdi. Acaba bu kez de Kürtlerle ile ilgili bir gelişme olabilir mi?

Ortaklıklar artacak

Haziran 2011 ve haziran 2012 arasında ittifaklarınızla ilişkileriniz mükemmel bir hâl alacak, iyice güçlenecek. Onlardan büyük destek alacaksınız. Yurtdışıyla birçok alanda ortaklıklar kurulacak. Eskiden hayal edemeyeceğiniz türde ortaklıklar...

2012’de Türkiye yeniden yapılanacak

2012 kışında Türkiye kendini zorlu bir dönem içinde bulacak. Satürn yeniden yapılanma anlamına gelir. Bir şeyler yıkılıp yenisi inşa edilebilir. Belki Meclis’in işleri yapma şekli değişecektir.
Bir siyasi parti bir yönde fazla ileri gittiyse mesela, diğer bir siyasi parti onu dengeleyecek olabilir.
Bu aslında ülke adına olumlu bir gelişme olacak. Dengesizlikler düzelecek. İşleri eskiden yapış biçimlerinizin artık işe yaramadığını göreceksiniz. Etrafınızdaki her şeyin değiştiğini fark edecek ve sorunları çözmek için yeni yöntemler geliştireceksiniz.
Satürn’ün enteresan etkileri vardır. Başta değişime direnir, sonra yapmanız gerekeni yapar, işin sonunda da “İyi ki yapmışım” dersiniz. Gerekeni yapmazsanız, işkenceyi sürdürür. Yeni denemelere açık olursanız size destek verir.

Ekonomik sıkıntı var

Konut açığı görülüyor. Buna bir çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bu konuda karar vermeleri gerek.
2011’in ilk beş ayı içinde küçük şirketler ve girişimciler kolaylıkla sermaye bulacak. İstihdam artacak.
19 Kasım 2012-4 Kasım 2014 tarihleri arasında biraz ekonomik sıkıntı yaşayacaksınız. İşler durgunlaşacak. Çekmeyen araba gibi, gaza basacaksınız gitmeyecek.
Pahalı tamiratlar gerekebilir. Köprüler, yollar gibi...
Plüton sayesinde Türkiye çok güçlü bir ülke. Fırtınada yıkılmıyor. Plüton yeniden doğuşun gezegenidir. Kolu kesersiniz, yerine yenisi çıkar gibi... Küllerinden doğan Anka kuşu gibi, “Hayır” cevabını kabul etmiyor. Başınıza ne gelirse gelsin, şiddetle “Bizi yıkmasına izin vermeyeceğiz” diyorsunuz.
Yazarın Tüm Yazıları