Lojmana 1 ton bomba

Güncelleme Tarihi:

Lojmana 1 ton bomba
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 01:40

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK, bir ton bomba yüklü aracı, Bölge Trafik İstasyonu ve polis lojmanları önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 2 trafik polisi şehit oldu, 4’ü ağır 53 kişi yaralandı. Trafik istasyonu kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

TERÖR örgütü PKK’nın bu seferki hedefi Nusaybin ilçesi girişindeki Bölge Trafik İstasyonu ve polis lojmanları oldu. Teröristler dün saat 05.45 sıralarında 1 ton yüklü hafifi ticari araçla saldırı düzenledi. Trafik istasyonu ve lojmanların önünde bomba yüklü araç patlatıldı. Araç paramparça olurken, parçaları 200 metre uzağa dağıldı. Patlamada trafik polisleri Ercan Günay (48) ve Murat Dündar (35) şehit oldu. Patlamada polis ve polis ailelerinin de aralarında olduğu 53 kişi yaralandı. Yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu açıklandı. Patlamada Bölge Trafik İstasyonu binası yıkılıp kullanılmaz hale geldi, 4 katlı ve 3 bloktan oluşan lojmanlarda bazı duvarlar yıkıldı.

Lojmana 1 ton bomba


İPEK YOLU KAPATILDI

Saldırı sırasında çıkan yangın itfaiye ve TOMA’lar tarafından söndürüldü. Saldırının ardından uluslararası İpek Yolu trafiğe kapatılırken uzun araç kuyrukları oluştu. Bir süre sonra araçlar çevre yollara yönlendirildi. Mardin Valiliği, saldırıda durumu ağır olan yaralılardan 2’sinin Mardin Devlet Hastanesi’nde, 2’sinin de Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındığını bildirdi. Daha hafif yaralı olanların tedavileri, Nusaybin Devlet Hastanesi’nde yapıldı.

Lojmana 1 ton bomba


EVLERE ATEŞ DÜŞTÜ
BOMBALI saldırıda oğlu Ercan Günay’ın şehit olduğu haberini alan Adana Kozan’daki anne Gülten Günay, gözyaşlarına boğuldu. Şehit yakınları, 2004 yılında eşini kaybeden Gülten Günay’ın “Oğlum emekliliğin doldu, artık emekli ol” dediğini, onun da “Anne bu yaz emekli olup Adana’ya yerleşeceğim” dediğini anlattı. Ercan Günay, evli ve 3 çocuk babasıydı. Şehit Murat Dündar’ın memleketi Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesine bağlı Aydınlı köyündeki evine de ateş düştü. Şehit Dündar evli ve bir çocuk babasıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!