GeriÇorba Tarifleri Gazpacho tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gazpacho tarifi

Gazpacho tarifi

Gazpacho, İspanyol mutfağının en bilinen tariflerinden biri. Kısaca soğuk domates çorbası diye tarif edebileceğimiz gazpacho'nun malzemeleri çok basit, yapılışı ondan da basit. Sizin için Türk damak zevkine çok uygun bir gazpacho tarifi hazırladık. İşte yapılışı...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Gazpacho tarifi Nasıl yapılır?

Domateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.

Soğan, sarımsak, biber, domates ve diğer tüm malzemeleri robottan çekerek püre haline getirin.

İçine galeta unu, elma sirkesi, zeytinyağı ile damak tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Dilerseniz servis ederken kaselere buz küpleri de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...