Pratik güllaç tarifi
Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlısı olan nefis güllacın en kolay yapımı.
Yapımı için malzemeler
- 200 gram güllaç yaprağı
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 150 gram ceviz
- Gül suyu
Pratik güllaç tarifi Nasıl yapılır?
Sütün içine şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatın ve ılınana kadar bekletin. Güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye döşeyip, bir kepçe süt dökerek ıslatın. Orta sıraya irice kıydığınız cevizleri de döşeyip, kalan yaprakları da üzerine döşeyin.
Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyip, ikram edebilirsiniz. İsterseniz gül suyunu sütün içine katabilirsiniz, isterseniz de güllacı ikram ederken üzerine dökebilirsiniz.