GeriKahvaltılık Tarifleri Portakal marmelatı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakal marmelatı tarifi

Portakal marmelatı tarifi

Kış meyvesi denince muhtemelen herkesin aklına ilk gelen portakal olacaktır. C vitamini ve lezzet deposu bu meyveyi kuzeni limonla birleştirip ortaya enfes bir marmelat çıkarabilirsiniz. Ancak kabuklarının acılığının çıkması için birkaç kez kaynatmanız gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde beklediğiniz sonucu alamayabilirsiniz...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet portakal
  • 4 adet limon
  • Su
  • 2 su bardağı toz şeker

Portakal marmelatı tarifi Nasıl yapılır?

Portakal ve limonları soyup kabukları ile ayrı birer tencereye koyun. Acı tadı gitmesi için kabukları birkaç su değiştirerek kaynatın.

Kabuklar ile meyveleri birleştirip ağırlıklarının 2 katı kadar suda yarım saat pişirin. Pişen meyvelere 2 su bardağı şeker ilave edin ve 15 dakika daha karıştırarak pişirin. Cam kavanozlara doldurun. Marmelatınız hazır.