Pastırmalı kuru fasulye tarifi
"Türklerin milli yemeği" denince akla gelenlerden biri mutlaka kuru fasulyedir. Soğanıyla, salçasıyla bir bütün olan bu nefis yemek, içine pastırma eklendiğinde çok daha lezzetli oluyor. Herkesin fasulye tarifi kendine ama bir de bizimkini denemeye ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuru fasulye
- 100-150 gram pastırma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber
Pastırmalı kuru fasulye tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyeleri akşamdan ayıklayın ve ıslatın. Bir taşım kaynatın ve suyu değiştirmeden 1 gece bekletin.
Yemek yapılacağı zaman suyu süzün ve tekrar yıkayıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek ateşe koyun. Kaynadıktan sonra altını kısın, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Kuru soğanları küp küp doğrayıp ayrı bir tencereye alın. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavurun ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edin.
15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katın. Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri dizin. Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin.