GeriHamur İşi Tarifleri Pastane açması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastane açması tarifi

Pastane açması tarifi

Hamur işlerinin en güzeli hangisidir diye sorsak, birçok insanın vereceği cevap pofuduk pastane açması olacaktır. Fakat adı pastane açması diye illa gidip pastaneden alacak değilsiniz. Pastane açmasını evinizde de gayet güzel yapabilirsiniz. İşte tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un (6-7 bardak)

İçi için:

  • 100 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı

Açmak için:

  • Bir miktar sıvı yağ

Üzeri için:

  • Susam

Pastane açması tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı yoğurma kabına alın.

İçine suyu ve sütü ekleyip eritin.

Yumurtanın sarısını bir kenara ayırın, beyazını mayaya ekleyin.

Kalan malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlayın.

Unu yavaş yavaş ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin.

Üzerini ıslak bir bezle örterek mayalanması için yarım saat bir kenara alın.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.

Elinizi sıvı yağa batırarak bu parçaları biraz açın.

İki çay kaşığı tereyağını hamurun üzerine sürüp rulo yapın ve yuvarlak şekil verin.

Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin.

20 dakika kadar tepside bekleterek mayalandırın.

Bu esnada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların üzerine sürüp susam serpin.

Tepsiyi fırına verin ve 25 dakika pişirin. Açmalarınız hazır!