Nar ekşili soslu bulgur köftesi tarifi
Farklı lezzet arayışında olanlar için lezzetli mi lezzetli ve pratik bir tarif.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 su bardağı domates püresi
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nar ekşili soslu bulgur köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir kabın içine ince bulguru alın. Üzerine yarım su bardağı sıcak su ilave edip, kapağını kapatın. Bulgurlar şişip yumuşadıktan sonra üzerine unu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 10 dakika sonra irmik, soğan, sarımsak ve salçayı ilave edip iyice yoğurun. Sırayla yumurta, limon suyu ve baharatları ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Elinizle misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Tencereye yeteri kadar su alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan suya köfteleri ilave edip pişirin. Köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla tencereden çıkarıp servis tabağına alın.
Sos için bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun ve tencereden çıkarın. Üzerine domates püresini ilave edip 1-2 dakika pişirin. Nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra hazırladığınız köfteleri tencereye alın. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.