GeriKahvaltılık Tarifleri Mandalina marmelatı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mandalina marmelatı tarifi

Mandalina marmelatı tarifi

Sonbaharda soğuk havaların habercilerinden biri mandalinadır. C vitamini deposu olması ve kolayca yenebilmesiyle herkesin favori meyveleri arasında yer alan mandalinanın marmelatı da çok nefis oluyor. Çubuk tarçının da aromasıyla nefaset kattığı bu marmelat, kahvaltı masalarınızın vazgeçilmezlerinden olacak.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram mandalina
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Bir tane çubuk tarçın

Mandalina marmelatı tarifi Nasıl yapılır?

Mandalinaları soyun ve beyaz kısımlarını temizleyin. Dilimleyip büyük bir tencereye doldurun. Toz şekeri ekleyip 2 saat kapağı kapalı bir şekilde bekletin.

Bu sürenin mandalinalara çubuk tarçını ekleyip tahta kaşık ile karıştırın. Mandalina suyunu da ekleyin ve kaynatarak pişirin.

Çubuk tarçını çıkartıp 3 dakika daha kaynatın. Blender'dan geçirin. Kavanozlara doldurup ters çevirin. Marmelatınız hazır.