Son Güncelleme:
Mandalina marmelatı tarifi
Sonbaharda soğuk havaların habercilerinden biri mandalinadır. C vitamini deposu olması ve kolayca yenebilmesiyle herkesin favori meyveleri arasında yer alan mandalinanın marmelatı da çok nefis oluyor. Çubuk tarçının da aromasıyla nefaset kattığı bu marmelat, kahvaltı masalarınızın vazgeçilmezlerinden olacak.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram mandalina
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı limon suyu
- Bir tane çubuk tarçın
Mandalina marmelatı tarifi Nasıl yapılır?
Mandalinaları soyun ve beyaz kısımlarını temizleyin. Dilimleyip büyük bir tencereye doldurun. Toz şekeri ekleyip 2 saat kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
Bu sürenin mandalinalara çubuk tarçını ekleyip tahta kaşık ile karıştırın. Mandalina suyunu da ekleyin ve kaynatarak pişirin.
Çubuk tarçını çıkartıp 3 dakika daha kaynatın. Blender'dan geçirin. Kavanozlara doldurup ters çevirin. Marmelatınız hazır.