GeriTatlı Tarifleri Kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı tarifi

Üzerinde bol cevizi ve kaymağıyla kim sevmez kabak tatlısını?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker (damak zevkinize ya da kabağın cinsine göre ayarlayabilirsiniz)

Süslemek için:

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Manda kaymağı

Kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Balkabağını tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Kabaklar soğuyunca servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin. Kaymakla süsleyip servis yapın.